Як змінилися гуртожитки УжНУ (ФОТО)

admin 23.09.2013 11:57 СОЦІО

 

Ще з минулого року в гуртожитках УжНУ розпочалися кардинальні зміни. Значну увагу приділяли як окремим студентським кімнатам, так і приміщенням в цілому, адже за 10 років у студмістечку майже нічого не відновлювали.

Найстаріший гуртожиток збудували у 1958 році, а останній – у 1989 році.

З того часу відбувалося зношення систем і руйнування того, що було збудовано. Тому частина гуртожитків потребувала капітального ремонту і реконструкції.
Ремонтні роботи вдалося виконати завдяки розподіленню фінансування на початку минулого навчального року. Відтак частина коштів йде саме на потреби гуртожитку, а інша частина – на сплату компослуг. З того часу в студмістечку відбулося чимало змін. В УжНУ затверджений План перспективного розвитку студентського містечка на 2013-2015 роки.


Проректора УжНУ затримали на хабарі 43 тисячі гривень - читайте тут


Саме розподіл оплати привернув увагу одного з закарпатських онлайн-ресурсів, який вороже налаштований проти УжНУ. Журналістський матеріал, опублікований тут, базується виключно на упереджених, суб’єктивних судженнях автора, який на ті позитивні зміни, що відбулися останнім часом, воліє закривати очі. Всі коментарі на захист УжНУ адміністратор видаляє і натомість відписує: «Додавання коментарів з вашої ІР-адреси заблоковано адміністратором. Будь ласка, зверніться до редактора».

Щодо стану гуртожитків напередодні ремонтів, то вони були в край аварійному стані, розповідає голова студмістечка УжНУ Сергій Соловйов: «У першому й другому гуртожитках було відсутнє цілодобове водопостачання. Наразі закуплено насоси, що дозволяє цілодобове водопостачання. На кухнях із 70 плит повноцінно працювало 8-10. Сьогодні плити відремонтовано, а в гуртожитках № 2, 4 повністю замінено 40 плит. У гуртожитку № 4, де роками підтоплювало студентські блоки, нарешті провели капітальний ремонт покрівлі».


Ващук хотів з власної кишені виділити гроші на сквер біля ректорату - більше - тут


У гуртожитках № 1, 2, 3, 4 замінено понад 1000 аварійних вікон і вітражів, проведено ремонт 10 житлових блоків – 20 кімнат. Тут замінено підлогу, вікна, електромережу, стояки центрального опалення, трубопроводи, каналізацію, гарнітуру. У санвузлах зроблена гідроізоляція, тож затоплення кімнат тепер можна не боятися. У цьому ж гуртожитку замінено понад 100 квадратних метрів вітражів, а також світильники на коридорах.

Студмістечко УжНУ – це великий комплекс структурних підрозділів та господарських об’єктів, де проживають студенти, аспіранти, викладачі, співробітники та їх сім’ї.
Попереду в гуртожитках чимало роботи, адже одразу вирішити наболілих питань не можна. У перспективі - продовження ремонту блоків, заміна труб центрального опалення на сучасні. Планують провести ремонт зовнішньої каналізаційної мережі у гуртожитках № 1, №3. Сергій Соловйов розповідає, що до початку опалювального сезону планують запустити модульні котельні, що дозволить цілодобове постачання гарячої води. Замінять і систему електромережі у всіх гуртожитках. Для студентського дозвілля вже відкрили два спортзали, обладнані сучасними тренажерами, а також читальний зал. У цьому навчальному році в гуртожитках обіцяють безперебійний Wi-Fi, який наразі вже підключений у фойє гуртожитку № 4.

На фото видно стан об’єктів до і після ремонту:

admin


За матеріалами сайту УжНУ

ТЕГИ : УжНУФедір ВащукЗакарпаттч

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат