Закарпатські студенти-стоматологи здобувають досвід у Словаччині (ФОТО)

admin 06.08.2013 09:15 ЗДОРОВ'Я

 

Студенти стоматфакультету УжНУ проходять літню виробничу практику у Словаччині.


У серпні студенти стоматологічного факультету Ужгородського національного університету вже неодноразово проходили літню виробничу практику на базі клініки «ПЕТРАМЕД»ум. Чадца (Словаччина).
Першого разу на практику приїхало 9 студентів під керівництвом доцентів Костенко Є.Я. та Клітинської О.В. Студенти почергово були у всіх відділеннях клініки: стоматкабінетах, RTG-кабінеті, в кабінеті дентальної гігієни, де самі ж і працювали. У зубопротезній лабораторії спробували самостійно працювати на різних технологічних етапах. Для глибшого розуміння словацької системи медичного страхування прослухали лекцію про її функціонування на прикладі «Загальної медичної страхової компанії». Лекцію провела керівник філіалу цієї компанії в м.Чадца JUDr.Daniela Džupová.
Для студентів у співпраці з фірмою Curadent Slovakia s.r.o проведене тренінгове навчання   іТор, яке провели дитячий лікар-стоматолог MUDr. Melánia Serafinová та дентальна гігієністка Mgr.Zuzana Serafinová. На навчанні також були представники фірми Curaprox, а саме — директор Curadent Slovakia s.r.o Mgr.Lucia Pašková, представник київського філіалу Наталія Кошеля та Станіслава Гусєва з Москви.
У другій частині перебування студенти провели конференцію. Кожен студент підготував доповідь на спеціальну тему, з якою виступив перед товаришами, викладачами та керівництвом фірми Petramed. Праці студентів та їх презентації були дуже добре підготовлені, а це свідчить про відповідальність студентів та високий рівень їх викладачів.
У вихідні дні та вільний час практиканти відвідали столицю Словацької республіки, де була здійсненна екскурсія старим містом, ознайомлення з культурними та історичними пам’ятками, музеями Братислави. Також студенти мали можливість відвідати та ознайомитись з культурними надбаннями світової цивілізації та архітектурою Відня. Побували і на екскурсії в регіоні Орава, де мали можливість ближче познайомитись з сплавом річкою на плотах, відвідали Оравський замок, змогли оцінити красу відреставрованого центру старовинного містечка Стара Бистриця.

admin


За матеріалами сайту УжНУ

ТЕГИ : студентистоматологиУжНУЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат