Медики УжНУ роз­роб­ляють нову стратегію освіти у сфері   охорони здоров’я

14.06.2013 13:07 ПОДІЇ

Під час засідання ради ректорату УжНУ було озвучено ряд напрацювань робочої комісії, що займається питаннями вищої освіти в галузі охорони здоров’я. Як відомо, наразі в УжНУ діють три факультети і один інститут (разом це 33 кафедри) медичного спрямування. Кінцевою метою реформ у цій сфері є якісна підготовка фахівців.


Ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук прокоментував: «Факультети медичного спрямування — невід’ємна складова університету. Це наш бренд і гордість. Для налагодження ефективного функціонування відповідних підрозділів створена спеціальна робоча група, яка вже подала ряд пропозицій. Усі вони — на розгляді фахівців університету, адже, наголошую, ми працюємо на засадах академічних свобод і університетської демократії». За словами проректора УжНУ, доктора медичних наук, професора Юрія Перести, це вперше до процесу прийняття адміністративних рішень залучені власне викладачі, професори університету, колективи факультетів. Наразі фахівці дійшли згоди про необхідність розробити концепцію розвитку медичної освіти в УжНУ.

Йдеться про медичний і стоматологічний факультети, факультет здоров’я людини та Інститут післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки. Окрім того, створено загальноуніверситетську кафедру фізичного виховання і спорту, яка навчає всіх студентів УжНУ.

Важливим фактом є підписання договору про відкриття науково-навчального комплексу між УжНУ та Берегівським медичним коледжем, підписано також ідентичні договори з Хустським базовим медичним коледжем та Міжгірським медичним коледжем. Проректор пояснив: «Це дасть нам змогу зараховувати випускників названих коледжів за результатами вступних іспитів на другий курс медичного факультету».

«Ми, очевидно, єдині в Україні звернулися стосовно розширення ліцензії на спеціальності «лікувальна справа» медичного факультету УжНУ та «стоматологія», що дасть змогу підсилити матеріально-технічну базу факультетів медичного спрямування», — інформує проректор Юрій Переста.

«Стратегію розвитку УжНУ ректор Федір Ващук бачить в отриманні статусу дослідницького університету, — наголосив Ю. Перес­та. — У зв’язку з цим ми розробляємо можливості відкриття науково-дослідних центрів на базі кафедр медичного спрямування. Першою ластівкою цього процесу буде відкриття науково-дослідного центру разом із Академією медичних наук України — центру судової стоматології на базі стоматфакультету (керівник — професор Євген Костенко) з бюджетом близько
1 300 000 грн.».

ТЕГИ : УжНУФедір Ващук

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат