Закарпатців вчать планувати сім’ю і організованості у статевій поведінці (ФОТО)

admin 09.05.2013 10:26 СОЦІО

 

В Ужгороді на площі Театральній в Ужгороді стартувала перша із серії вуличних акції у рамках проекту «Заплануй сім’ю на здоров’я!», який реалізує Ужгородський прес-клуб у співпраці з ГО «Мегасоціум» та Закарпатським обласнимцентром ґендерної освіти при УжНУ.
       


Волонтери роздавали мешканцям міста та перехожим спеціальну друковану продукцію та яскраві зелені браслети з метою привернути увагу, передусім молоді, до важливості питання збереження репродуктивного здоров’я, планування сім’ї.   Щоб закарпатці глибше замислилися на тим, що створення сім’ї варто і можна планувати, до акції приєдналися і діти, які вручали молодим людям зелені інформаційні символічні браслетки.  
          Маріанна Колодій, директорка Закарпатського обласного центру ґендерної освіти розповіла, що чи не вперше на Закарпатті започатковано таку ініціативу, яку підтримала програма «Здоров’я жінок України». «Просвітницькі акції будуть реалізовуватися по всій області,  - каже Маріанна Колодій. – таких заходів у нас практично не було. На сьогодні маємо суттєві проблеми з плануванням сім’ї, тому прагнемо, щоб кількість поінформованих збільшилась. Необхідно, щоб наші сімейні пари, молодь підходили до планування сім’ї більш раціональніше. А також були більш організовані у статевій поведінці: правильно користувалась засобами  контрацепції тощо. Своєчасне інформування молоді – це і певна профілактика абортів в Закарпатті, і усіх станів та явищ, пов’язаних з незапланованою вагітністю і сексуальним негативним досвідом».  
Вуличні акції проводитимуть у всіх районних центрах Закарпаття.  

Програма «Здоров’я жінок України» - це п’ятирічна Програма (2011-2016 рр.) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Програма впроваджується Інститутом досліджень і тренінгів імені Джона Сноу в партнерстві з Фондом «Здоров’я жінки та планування сім’ї» - українською неурядовою організацією, що працює в сфері планування сім’ї та репродуктивного здоров’я та є членом Міжнародної федерації планування сім’ї.

admin


За матеріалами Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : USAID«Здоров’я жінки та планування сім’ї»УжгородЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат