«Форум Кар’єри» в Ужгороді допоможе молоді знайти роботу (ФОТО, ВІДЕО)

Анна ПАВЛОВА, фото автора 19.04.2013 11:11 СОЦІО

 

Цієї середи, 17 квітня, у прес-центрі «Нове Закарпаття» розповідали про захід «Форум Кар’єри», організатором якого є представництво міжнародної молодіжної організації «AIESEC в Ужгороді». Він має на меті відкрити більше кар’єрних можливостей та перспектив працевлаштування для студентів і випускників, дає шанс отримати привабливі та реальні пропозиції для роботи.

З журналістами зустрілись Анна Ларічева – віце-президент зі зв’язків з корпоративним сектором «AIESEC в Ужгороді», Юрій Бисага – лідер проекту «Форум Кар’єри», віце-президент з фінансів «AIESEC в Ужгороді», інспектори з кадрів ТОВ «ВЕТ Аутомотив Україне» Олена Матрунич і Катерина Романюк.

Як вже зазначалося, організатором «Форуму Кар’єри» виступає «AIESEC» – найбільша у світі молодіжна організація, яка займається розвитком лідерства. Вона функціонує в світі вже 65 років. Серед її основних програм – міжнародний обмін, професійні стажування.

«Ми надаємо молоді можливість пройти волонтерське, професійне стажування за кордоном, покращити свої людські якості, дізнатися про світ більше. Також «AIESEC», як організація, що займається розвитком лідерства молодих людей, постійно створює і проводить конференції і проекти, які безпосередньо направлені на досягнення цих завдань. Серед них такі проекти як «Професійне майбутнє», «Шлях до дітей», «Дій в Україні» і власне «Форум кар’єри», який відбудеться 24 квітня в Ужгороді», – поінформувала Анна Ларічева.

Вона додала, що проведення подібних заходів є логічним продовженням основної діяльності організації – розвитку людського потенціалу та лідерських якостей у «рушія суспільства» – молоді, адже лідерство – це вміння не лише навчатись, а й ефективно використовувати здобуті знання на практиці для внесення свого, позитивного впливу на суспільство.

Детальніше про «Форум кар’єри» журналістам розповів лідер проекту, віце-президент з фінансів «AIESEC в Ужгороді» Юрій Бисага.

«Даний захід проводиться в Ужгороді вже вчетверте. Наша організація сподівається, що «Форум» допоможе молоді знайти роботу, яку вона шукає. Для цього ми запросили провідні компанії області, які на «Форумі» представлять наявні вакансії», – розповів Юрій Бисага.

Він зазначив, що особливістю заходу є пряме і вільне спілкування відвідувача і роботодавця, чого важко досягти у звичайних умовах. Саме таке спілкування дозволяє зосередитися на здібностях і потенціалі молодої людини, не концентруючись лише на формальних ознаках, таких як диплом.

Серед важливих переваг такого заходу є те, що всі компанії-учасники мають змогу внести до своєї бази даних десятки кандидатів протягом тільки одного дня. Таким чином, компанії і в подальшому розглядають кандидатури спеціалістів, навіть якщо вакансія з’явилася вже після проведення «Форуму Кар’єри».

«Також на «Форумі кар’єри» будуть певні центри оцінки, де компанії зможуть подивитися, як люди ведуть себе в екстремальних ситуаціях при пошуку роботи. Важливим елементом даного заходу є проведення ряду тренінгів, зокрема як правильно писати резюме і правильно шукати собі роботу», – повідомив лідер проекту.

Вже традиційно генеральним партнером «Форуму кар’єри» виступає ТОВ «ВЕТ Аутомотив Україне», яке розташоване у м. Виноградів і відноситься до В.Е.Т. Європейської і Східно-американської тріади. Компанію засновано у далекому 1973 році, саме вона першою у світі розпочала виготовлення обігрівачів сидінь для автомобілів.

На сьогодні   W.E.T. - Automotive Systems з базовим центром у містечку Одельцгаузен, що неподалік від Мюнхену, відомий бренд із світовим ім’ям в галузі автомобільної та електронної промисловості. Представництва компанії знаходяться в Німеччині, Мексиці, Китаї, Мальті, Канаді, Техасі, Угорщині, Японії, Кореї. А з 2005 року W.E.T. - Automotive Systems має виробничі потужності на Закарпатті.

Так, на підприємстві у Виноградові – 2 700 працівників, з яких 1828 – жінки. «Середній вік колективу: чоловіки – 33 роки, жінки – 31 рік. Зараз на підприємстві працює молодий, енергійний колектив, чисельність якого невпинно зростає – зазначає Олена Матрунич.

Її колега Катерина Романюк переконана, що «Форум кар’єри» відіграє значну роль і є тією зв’язковою ланкою між роботодавцем і шукачем роботи.

«Наша мета – розповісти про компанію, щоб якомога більше молоді, яка шукає роботу, дізналася про «ВЕТ Аутомотив», також, щоб молодь не боялася того, що нема досвіду роботи. Ми надаємо хороші умови праці, можливість кар’єрного росту, безкоштовне навчання іноземній мові, проводимо тренінги і навчання», – зазначила пані Катерина.



За словами представників компанії, увага приділяється не лише комфортним умовам праці, але й дозвіллю молодого колективу. Не забувають і про підтримку громади, зокрема «ВЕТ Аутомотив» є одним з меценатів Виноградівської юнацької футбольної команди.

Щодо працевлаштування, інспектори з кадрів ТОВ «ВЕТ Аутомотив Україне» повідомили, що наразі існує потреба працівників в логістику. Тут перевага надається вищій економічній освіті. Також існують вакансії інженерів-технологів, інженерів з планування якості, інженерів з якості, інженерів-електроніків з вищою технічною освітою.

«Ми пропонуємо вдало застосувати набуті знання, навики для молоді, ставши частиною нашої професійної команди», – підсумувала Катерина Теодорівна.



У свою чергу, журналісти зійшлися на тому, що «Форум кар’єри» стане у нагоді не лише молоді, яка завершила виш, або ж навчається на останньому курсі. Захід у певній мірі буде корисним і випускникам шкіл. Адже перед ними постає важливе питання, від якого в певній мірі залежатиме подальше життя – куди піти навчатися? Ознайомившись з вакансіями роботодавців, можна віднайти вектор, затребуваний на ринку праці, а відповідно до нього підібрати і напрям навчання.

Отже, якщо ти молодий, повний амбіцій та сил, планів та натхнення, - приходь на виставку вакансій «Форум Кар’єри» 24 квітня 2013 року з 12 по 17 годину в «ПАДІЮН» і отримай доступ до вакансій провідних компаній з перших рук!



Генеральні парнери: Вет Автомотив Україне, YAZAKI.

Партнери: JABIL, SAV Service, Сільпо, Епіцентр К, Фінанси і захист, Zepter International, приватна охоронна агенція «УЖ»

Медіа-партнери: Афіша Закарпаття, Робота та навчання, Телеканал Тиса-1, радіо ТисаFM, Європейський медіа-центр, Єдине студентство.

«Форум Кар’єри» триватиме з 12.00 до 17.00.

Місце проведення: Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН».

Вхід вільний .

Для участі заповніть реєстраційну форму:

Реєстраційна форма учасника проекту "Форум Кар`єри" 2013 в Ужгороді тут

Анна ПАВЛОВА, фото автора

ТЕГИ : УжгородЗакарпаттяробота

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат