Яка кішка пробігла між «Говерлою»   та «Авангардом»?

Евеліна Гурницька, Катерина Горняк, Аліна Рущак 31.08.2012 16:36 ПОДІЇ

Конфліктна ситуація навколо оренди стадіону футбольним клубом не вщухає.

Одного дня працівниця стадіону «Авангард» не ввійшла до робочого кабінету, бо його двері були зачинені. І це один із елементів конфлікту між працівниками «Авангарду» та футбольним клубом «Говерла». Перші вважають, що їх чи не рейдери захопили, а другі, що вони виключно користуються всіма правами орендарів.


Власне, наразі до кінця не зрозуміло, у чиїй власності перебуває стадіон «Аванград». Його досі не ліквідували як комунальне підприємство і в нього досі нема постійного орендаря. Згідно з рішенням сесії Ужгородської міськради, ФК «Говерла» орендував стадіон «Авангард» на 20 років, однак працівники стадіону у коментарі «РІО» переконують, жодного договору нема.

«Договору нема, жодної копійки не заплатили. Вони (представники клубу) вже півроку хазяйнують, задарма користуються майном, провели матчі, не заплативши ні копійки», — висловлюється співробітниця стадіону.

Також працівники обурюються, мовляв, чому ФК «Говерла» користується безкоштовно майном стадіону, оскільки його можна було би продати, щоб розрахуватися з кредиторами. До прикладу, хотіли зняти той же глибинний насос — знову ж таки, задля продажу.

«Користуються технікою, купленою за наші гроші. Якщо не буде грошей, то ми не видаватимемо майно. Ми опломбували наш гараж, але робітники клуби відкрили і взяли звідти нашу косарку. Ми ж їм кажемо, заплатіть за неї, а вони у відповідь, що ми їм зриваємо матч», — вся на емоціях співробітниця «Авангарду».

У працівників стадіону мета — чимшвидше розпродати майно і виручити гроші, аби погасити заборгованість, хоча би по заробітній платні. Співрозмовниця «РІО» також наголошує, 20 липня 2012 року депутати Ужгородської міськради проголосували за ліквідацію комунального підприємства «Стадіон Авангард» і мала бути створена відповідна комісія. Вона акцентує, що писали листи до Департаменту міського господарства Ужгородської міськради про те, чому ж нема комісії. До її складу включили працівницю стадіону та ще 4 людей з Департаменту. Мета комісії — ліквідувати КП, розпродати майно, аби погасити 166 тисяч гривень боргу, який тільки зростає, нарікає жінка.

«Ми пишемо листи з питанням про долю стадіону, однак жодної відповіді нема. З чого нам платити зарплатню? Чому нам кажуть, що майно — приватна власність Шуфрича (почесного президента ФК «Говерла»)», — додає представниця «Авангарду».

Стадіон скаржиться на «підвішеність» у повітрі, позаяк нічого не можуть вдіяти з власним майном, і тут кажуть, що стадіон досі у комунальній власності міста, а міськрада захищає не «Авангард», а «Говерлу».

«ЦЕ САБОТАЖ, ЇХ ЖАБА ДАВИТЬ»

У футбольному клубі все вищесказане категорично спростовують. Тут кажуть, таки є тимчасовий договір про оренду, підписаний у липні 2012 року, який газеті продемонстрували і навіть дозволили сфотографувати. Керівництво клубу сподівається, після 30 вересня буде підписаний постійний договір. Допоки Ужгородський міськвиконком і клуб узгоджують умови оренди, «Говерла» уклала тимчасову угоду щодо користування об’єктами стадіону. І при цьому переконують «РІО», що вкладають чималі гроші в його інфраструктуру. На запитання щодо користування майном стадіону, почесний президент ФК «Говерла» Іван Шуфрич каже, клуб має на це повне право.

«Я це назвав саботажем із їхнього боку, бо вони (працівники стадіону) хотіли демонтувати глибинний насос, який забезпечує життєдіяльність всього стадіону. То що вони робили? Вони шкодили державному комунальному майну. Це саботаж, свідоме знищення державного майна. А ми як орендарі користуємося тим інвентарем і обладнанням, які є на стадіоні. Так, воно ще не наше, бо ми маємо лише тимчасову угоду, але ж підпишеться і основна. Сьогодні ми вкладаємо свої гроші, аби утримувати державне комунальне майно, а їх жаба давить...», — непохитно стоїть на своїй позиції Шуфрич.

За його словами, ще донедавна на стадіоні були відключені за борги вода, електропостачання, а клуб оплатив усі пені й штрафи й наразі оплачує всі рахунки.

«Вони не мають мізків заробляти гроші на стадіоні. Клуб фактично утримує стадіон, бо вони більше орендарів не мають», — додає Іван Юлійович.

На питання, яке ставить «Авангард», мовляв, чому грошей не бачать, Шуфрич одностайний: «Ми їм не платимо. За те, що ми користуємося стадіоном, ми оплачуємо електрику, воду, утримаємо їхнє майно, купуємо запчастини для косарок, платимо гроші механікам, які утримують ці косарки. Таким чином, ми вже давно оплатили вартість цих косарок. І нещодавно закупили інвентар на 30 тисяч гривень, який необхідний для утримування стадіону».

Також президент клубу спростовує факт, що працівників стадіону не пускають на роботу. Каже, що лише не дозволяють інженерові в’їжджати на автівці.

Загалом, усі дії з боку стадіону Іван Юлійович називає провокацією і каже, що такі конфліктні ситуації виникають за кілька днів до гри. У клубі вважають, що діють тільки на благо стадіону, а працівники останнього тільки підніжки роблять. Тут упевнені, що працівників стадіону «жаба давить», оскільки їх ліквідували (відбувається процес ліквідації), стадіон видали в оренду і вже не можна одержувати гроші...

P. S. Ситуація загострюється і насправді від неї страждають обидві сторони. З одного боку, працівників стадіону не звільниш із роботи й на вулицю не викинеш. З іншого — ФК «Говерла» — команда, якою би вона не була, але все ж перебуває у Прем’єр-лізі. Відповідно, клуб має мати хороше поле для гри й відповідну інфраструктуру. Залишається сподіватися, що конфлікт вирішиться позитивно для обох сторін.

Евеліна Гурницька, Катерина Горняк, Аліна Рущак

ТЕГИ : Іван Шуфричстадіон авангардФК Говерла

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат