Новини онлайн » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-01') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and (in_news = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 320, 20

Старі казнокради тримаються за корито

Реєстрація кандидатів у мажоритарних округах на Закарпатті вже закінчилася. Старі казнокради, які зараз сидять у Раді, знову пішли штурмувати Раду. Накрадені гроші масово пускають на свою рекламу, заливаючи у вуха виборців такі приємні лозунги про порядність та гідність. І обіцяють, обіцяють, обіцяють.

Чому закарпатські українці голосують за представників партії угорської нацменшини

Під час минулих місцевих виборів 2015 року на Закарпатті був помічений нестандартний феномен — українці голосували за представників політичної сили, яка представляє угорську національну меншину.

Мирослав Гісем: Конкуренції не боюся і мотивований до чесної боротьби

Доволі несподівано одним із кандидатів по округу № 68 із центром в Ужгороді став і відомий в краї фінансист Мирослав Гісем. Зрозуміло, що в штабах інших кандидатів заговорили про появу серйозного конкурента, бо це прогресивний політик з сучасним мисленням, а головне — Мирослав Гісем популярний серед закарпатців завдяки реалізації багатьох інвестиційних проектів. Пропонуємо вашій увазі бліц-інтерв’ю з Мирославом Гісемом.

Як медом намазано

Неймовірна активність кандидатів у депутати Верховної Ради від Закарпаття. По всіх закарпатських округах зареєстровано 92 кандидати. Найбільше — по 19 — на округу 68 із центром в Ужгороді та по округу 72 з центром у Тячеві.

Майбутній голова Закарпатської ОДА та його статки

Президент України Володимир Зеленський подав на затвердження до Кабміну кандидатів на посади голів ОДА в різних областях. Що стосується Закарпатської ОДА, то кандидатом став відомий кондитер із Мукачева Ігор Бондаренко. Кабмін подання президента підтримав.

На Закарпатті вже зафіксовано брудну боротьбу перед виборами — реєструють двійників

Як ми повідомляли, на майбутніх виборах до Верховної Ради жодна партія не взяла до прохідного списку представника угорської нацменшини. Крім того, влада України та ЦВК проігнорували прохання угорців про перегляд меж округів з метою створення Притисянського округу, де проживають компактно угорці. Це могло би гарантувати проходження хоч одного кандидата від 150 тисячної угорської громади до Верховної Ради. Але поки що ці прохання ігноруються.

Звільнено керівника управління СБУ в Закарпатській області Пахнюка

Заступник глави Адміністрації Президента Руслан Рябошапка оголосив про звільнення ряду глав управлінь СБУ, серед яких і керівник управління СБУ в Закарпатській області Володимир Пахнюк (на фото справа). Разом з ним звільнені також глави управлінь СБУ прикордонних областей — Одеської, Львівської, Чернівецької, а також главу СБУ Вінниччини.

Сергій Ратушняк: Медведчуківці запланували реванш

Відомий закарпатський політик Сергій Ратушняк застеріг проте, що до влади рвуться прокремлівські сили.

Чому мер Ужгорода Андріїв знову повернувся до залишків Партії регіонів

Мер Ужгорода Богдан Андріїв не просто приєднався до політичної сили колишніх регіоналів, але й має всі шанси стати нардепом від регіоналів-опозиціонерів.

Чому мер Ужгорода вирішив залишити місто і сховатися в парламенті

У Харкові відбувся скандальний з’їзд не менш скандального політичного утворення «Довіряй справам». Цю партію створили мер Харкова Геннадій Кернес та мер Одеси Геннадій Труханов. Як кажуть у народі — в основі партії «погані Гени».

Важкий старт

Поки не відчувається різкого поступу. Протистояння нового президента та Верховної Ради триває. Парламент не підтримав законопроект Зеленського про покарання за незаконне збагачення. У Зеленського кажуть, що нардепи просто бояться, що потраплять під коток, яким каратимуть чиновників за незаконне збагачення.

Москаль оскаржив рішення Кабміну про визнання Мукачівської ОТГ

Парламентські «договорняки» – не привід для порушення законодавства, заявляє голова ОДА.

Кум Балоги Гелетей пішов із посади керівника Держохорони

Колишній міністр оборони, а нині глава управління Державної охорони Валерій Гелетей написав рапорт на звільнення. Копію рапорта Гелетей виклав на своїй сторінці у Facebook.

Перші протистояння

З початком тижня після інавгурації Володимир Зеленський офіційно став президентом. Під час звернення до народу він пообіцяв звільнити керівників силового блоку, розпустити Верховну Раду, зняти недоторканність із депутатів і провести нові вибори до парламенту виключно за пропорційною системою і з відкритими списками.

Кримінальне об'єднання: Мер Ужгорода йде в партію Кернеса-Труханова

Мер Ужгорода Богдан Андріїв повідомив про те, що він приєднується до політичного проекту, який створює мер Харкова Геннадій Кернес.

«Гра престолів» по-українськи

Дивні політичні ігри відбуваються в Україні. Парламент нарешті визначився з датою інавгурації нового президента — у понеділок 20 травня Зеленський набуде законних президентських прав.

Сергій Ратушняк: Як за 5 діб відродити нову державу Україна

Відомий закарпатський політик Сергій Ратушняк розповів про головні кроки, які потрібно зробити найближчими днями для відродження України.

Перемога, як пропаганда

Факт беззаперечний: була війна, яка забрала десятки мільйонів життів. Нацизм вдалося перемогти. І потім про війну дедалі менше згадували, як про страшний наслідок, а просто почали використовувати перемогу в цілях пропаганди. Особливо зараз. Росія розкручує бренд «Безсмертний полк» і георгіївську стрічку. Як такий собі символ непереможності Росії. Щось таке, що повинно налаштувати росіян на любов до батьківщини і на ненависть до всіх незгодних.

В Україні новий президент. Чи буде в Закарпатті свій Саакашвілі

Чи був несподіваним другий тур виборів президента? Був. Але не тим, що переміг Володимир Зеленський, а тим, що переміг він із більшим відривом, ніж давали прогноз навіть у його штабі. 73 % йому дала Україна. Понад 80 % йому дало Закарпаття.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат