Новини онлайн » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and (in_news = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 180, 20

Уряд погодив звільнення Олексія Петрова з посади голови Закарпатської ОДА

Уряд України погодив звільнення Олексія Петрова з посади голови Закарпатської облдержадміністрації. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, погодили призначення на посаду голови ОДА Анатолія Полоскова.

Відомі офіційні результати “другого туру” в Ужгороді: перемагає чинний міський голова

В Ужгороді у “другому турі” виборів міського голови переміг чинний міський голова, самовисуванець Богдан Андріїв - він здобув 12 869 голосів виборців (51,01%). Кандидат від партії “Слуга народу” Віктор Щадей набрав 11 452 голосів (45,4%), що на 1 417   менше. Це дані підсумкового протоколу Ужгородської міської територіальної виборчої комісії.

В Ужгороді чоловік роздавав по 500 грн. за голосування за кандидата в мери Андріїва

Співробітники СБУ провели спецоперацію із затримання скупщика голосів виборців. Про це повідомив Віталій Глагола.

До нової облради пройшло лише 22 чинних депутатів

До нового скликання Закарпатської обласної ради 2020-2025 років увійдуть 64 особи, серед них 16 жінок, що становить 25% від складу. 24 новообраних кандидатів є членами партій, 40 - безпартійні. Також до нової ради проходять 22 чинних депутати Закарпатської обласної ради та одна народна депутатка України, - повідомляє організація ОПОРА.

Ще не фініш

Партії та кандидати підбивають підсумки. Точніше, рахують гроші. Більшість кандидатів не пройшли, а витрачалися чимало. Та й партії кидали купу грошей на рекламу, а вдалося протягнути до рад по кілька депутатів. Багато кандидатів, які опинилися за бортом, наразі штурмують лідерів партій і вимагають викинути зі списку тих, хто пройшов, але не вкладав достатньо фінансів. Адже не секрет, що багато так званих гаманців партій до рад не пройшли.

ДБР розслідує справу закарпатського депутата-кнопкодава Поляка

Державно бюро розслідувань розслідує факт кнопкодавства закарпатським нардепом Владіславом Поляком. Про це повідомляє Українська Правда, журналісти якої звернулися із запитом до ДБР щодо ходу розслідування.

На Закарпатті виборчу квоту до облради подолав лише один кандидат у депутати

5790 голосів становила виборча квота або один депутатський мандат на виборах до Закарпатської облради. За інформацією нашого джерела у Закарпатській територіальній виборчі комісії, дану квоту подолав лише один кандидат у депутати від партії «Рідне Закарпаття» Мирослав Білецький, якого підтримало 6668 виборців.

Які партії пройшли до районних рад на Закарпатті

До шести районних рад на Закарпатті проходять 11 політичних партій. До Тячівської районної ради пройшли усі 7 партій, які й балотувалися, до Ужгородської райради п'ятивідсотковий бар'єр подолали 8 партій, Мукачівської – 6, Хустської – 7, Рахівської – 8, Берегівської – 6.

Коли владу обирає менша частина виборців

Закарпатці або ігнорують вибори, або обирають популістів. Ну або тих, за кого платять. І потім 5 років нарікають на погане життя.

Корона і вірус

Ми чомусь думали, що нас це обійде. Це хтось десь там хворіє і помирає від коронавірусу, а у нас усе добре. Не добре. У нас все погано. І мало не щодня ми встановлюємо антирекорди по кількості виявлених випадків захворювання коронавірусною інфекцією. Медики кажуть, що всі лікарні забиті. Хворих уже немає де розміщувати. Зокрема, з Ужгорода хворих везуть в інші районні центри. Звичайно ж, у такій ситуації вже деякі райони.

Виборчі хроніки. Ужгород

Ці вибори в Ужгороді були занадто брудними. Першими у кампанію включилися колишній заступник мера Білак, сам мер Андріїв та представник «Слуг Народу» Щадей. Почи- налося все з білбордів, а потім кампанія перейшла в інтернет. Більшість кандидатів створили у соцмережах групи, які стали зливом для бруду.

Виборчі хроніки на Закарпатті

Явка на виборах до місцевих органів влади на Закарпаття становила трохи більше 41 %. Це мало, але це один із найбільших показників в Україні. Заробітчани боялися їхати додому голосувати через коронавірусні перепони.

Бруд і профанація

Розрите місто, купа кримінальних справ за крадіжку бюджетних коштів, жодного реалізованого стратегічного проекту для Ужгорода. Це про мера. І що? Нічого. Циганський табір строєм йшов голосувати. І бабусі з багатоповерхівок, яким пообіцяли відмінити внесок за ремонт каналізації в ОСББ.

Як не помилитися

Місцеві вибори є дуже відповідальними. Це ж місцева влада буде вирішувати наші регіональні проблеми. Якщо бути байдужим або просто продати свій голос, то протягом 5-ти років не варто нарікати на якісь незручності й дискомфорт у селі, місті, ОТГ, області.

Чому мером Ужгорода повинен стати Ратушняк

Я успішно працюю в ІТ-сфері, і зараз, через специфіку своєї роботи, маю можливість проживати у будь-якій країні світу. Але я завжди з теплом згадую свій рідний Ужгород. Я тут народився і виріс. Пережив трошки «совка» і лихі 90-ті.

«Бій без правил»: як борються «рідні» з фаворитом на голову Виноградівської ОТГ Іваном Бушком

Проведення фейкового соцопитування, просування через сторінки в соцмережах та причетність до псування більбордів – це лише частина вже брудних технологій, до якої причетне «Рідне Закарпаття».

Іван БУШКО: "Ремонт та будівництво доріг - нагальні питання для Виноградівської громади" (ВІДЕО)

Головний претендент на посаду голови Виноградівської ОТГ Іван Бушко, назвав будівництво дорожньої інфраструктури та об'їзної дороги, одними з першочергових завдань для майбутньої Виноградівської ОТГ.

Вибори в Ужгороді: залякування і напади на команду Сергія Ратушняка (відео)

Ужгородці вже понад три місяці як стали заручниками пропагандистсько-інформаційної навали двох кандидатів на посаду міського голови – Андріїва та Щадея. На десятки біл-бордів, сотні інших рекламних площин та багатотисячні тиражі газет і листівок, вони витрачають по кілька мільйонів гривень на місяць. І якщо такі витрати Андріїва хоч якось можна пояснити, то Щадей фактично ніколи офіційно не працював і не має прибутків для ведення такої кампанії, а його відповіді не по темі «Звідки гроші на кампанію» під час телеефіру лише стали зайвим підтвердженням, що його фінансують місцеві олігархічно-кримінальні клани, які хочуть зберегти свій вплив на владу в Ужгороді та краї.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат