Крадуть мільярди

admin 13.01.2024 10:59 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Виснажений народ розуміє, що ситуація на фронті не на нашу користь і люди подеколи віддають останні гроші, на які мають купити дрони чи теплий одяг нашим захисникам. Але в той же час у верхах діється щось неймовірне. Міністр оборони України Рустем Умєров нещодавно зізнався, що наразі у війську проводиться аудит на предмет закупівель і лише за 4 місяці виявлено крадіжку щонайменше 10 мільярдів гривень!

Тобто, до військового бюджету присмокталися гниди і крадуть, крадуть, крадуть…
Чого вартий був скандал з полковником ЗСУ Олександром Козловським. Так, Козловський у змові з іншими колегами та членами своєї сім'ї вигадав, як можна "по-тихому" списати мільйони. Через його схему військовим надавали неякісні продукти, і це в кращому випадку, бо деякі постачання так і не доїхали до місць призначення взагалі. Як встановило досудове розслідування, у перші місяці повномасштабного вторгнення Росії, коли волонтери копійка до копійки, власне, як і зараз, збирали гроші на дрони, а бабусі несли консервацію для хлопців, Олександр Козловський разом зі своїм підлеглим – начальником відділу забезпечення на пару з іншими, поки "невстановленими під час розслідування військовослужбовцями", – організували злочинну групу і відмили 170 млн. грн. Ці гроші Козловський перераховував на приватні рахунки членів своєї сім’ї і вони вже знімали їх з банкоматів.
За крадені мільйони Козловські купували автомобілі і нерухомість. По всій Україні купили 47 земельних ділянок.
Але і це ще квіточки. Чого вартий скандал із львівським бізнесменом Ігорем Гринкевичем, якого називають одним із найбільших постачальників Міноборони. 29 грудня його затримали за спробу підкупити одного з керівників ДБР хабарем у 500 тисяч доларів.
11 січня ДБР вже заявило, що майно сім’ї та підконтрольних Гринкевичу компаній арештували.
Кілька місяців тому ДБР почало розслідування за фактом "оборудок із закупівлями одягу і білизни для ЗСУ", які, за даними слідства, мав постачати львівський бізнесмен. Підконтрольні йому компанії нібито виграли 23 тендери на 1,5 мільярда гривень на постачання одягу Міноборони.
Слідство стверджує, що оборонні замовлення мали виконувати компанії, які раніше займалися будівництвом. І не мали належних виробничих, складських та інших можливостей, щоб виготовляти і зберігати речі для потреб Міноборони.
У результаті шість контрактів не виконали повністю, а щонайменше за сімома - поставили товар на склади військових частин лише у невеликій кількості, "але отримали державні кошти за повне виконання зобов'язань", кажуть слідчі.
За попередніми оцінками, каже ДБР, це призвело до зриву постачання і збитків бюджету на 1,2 мільярда гривень. І це ще немає результатів розслідування ДБР та підозри про можливі "оборудки" із закупівлями для Міноборони.
За величезні вкрадені гроші Гринкевичі жили дуже розкішно. Особливо розкішно жили його діти – Роман та Ольга. Окрім того, Роман ще й вкладував мільйони гривень у свою наречену – художницю Соню Морозюк. 25-річна дівчина отримала від Романа майстерню за 250 тисяч доларів.
Коли оприлюднюються всі ці оборудки і крадіжки мільярдів, то опускають руки. Як ми хочемо перемогти у цій війні з лютим російським ворогом, якщо наші українські корупціонери ще лютіші і вони живуть серед нас? Як нам тепер переконувати Захід, що країна потребує фінансової допомоги, щоб вистояти у цій війні?   Просто немає аргументів, бо відповідь Заходу очевидна – досить красти!

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат