Валютний курс в Ужгороді: його види та принципи складання

26.04.2024 11:01 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Будь-яку валюту в Україні можна придбати за бажанням, користуючись відповідним курсом. Він означає вартість однієї валюти в розрізі іншої, коли, наприклад, за 1 долар США потрібно заплатити 40 гривень. Курс є особливим фінансовим інструментом, що встановлюється з урахуванням великої кількості чинників. Але через деякі обставини, включаючи війну та політичний стан, курс може бути зафіксованим, і ніякі додаткові елементи на нього не впливатимуть.

Основний показник, яким користуються юридичні та фізичні особи, це комерційний курс. Він ґрунтується на реальному стані ринку, обліку пропозицій, попиту та навіть настрою інвесторів. Ознайомитися з курсом можна за посиланням https://rates.fm/ua-uk/currency/exchanger/uzhhorod/, де є різні валютні пари, динаміка, історія та статистика. За бажанням можна підписатися на оновлення та отримувати актуальну інформацію.

Види валютних курсів

На даний момент розрізняють декілька видів курсів:

  1. Прямий та зворотний. Прямим є курс, коли вартість валюти проявляється у національній валюті, тобто. 1 долар – це 40 гривень. Зворотний курс – це коли за 1 гривню потрібно буде сплатити певну кількість валюти;
  2. Крос-курс. Бувають ситуації, коли неможливо визначити курс євро до канадського долара. Тоді курси кожної валюти визначатимуться щодо долара США;
  3. Поточний та форвардний. Коли валюта вже купується, тоді використовується поточний курс. Якщо потрібно купити валюту в майбутньому, тоді укладається форвардний контракт, а курс відповідно звані форвардним курсом;
  4. Плаваючий і фіксований. Плаваючий курс визначається поточним становищем ринку, настроєм інвесторів, попитом та пропозицією, а фіксований встановлюється Національним банком і може не змінюватись місяцями.

Юридичні особи обмінюють валюту у комерційних банках, де вони обслуговуються. Також можна скористатися послугами біржі. Фізичні особи користуються послугами комерційних банків чи обмінників.

Де дізнаватись про актуальний курс?

Відмінним помічником бізнесмена, підприємця, інвестора та простої людини буде майданчик Rates.fm. Тут є можливість оцінити динаміку змін, вивчити статистику та ознайомитися з великою кількістю валют щодо гривні. Валюта часто потрібна для здійснення операцій за кордоном, під час подорожей, а також для інвестування чи збереження національної валюти від інфляції. Додатково на сайті є інформація про кредити, банківські картки та інші фінансові інструменти.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат