Що треба знати про вушні краплі?



Біль у вухах, закладеність вуха - ознаки, які можуть вказувати на розвивається отит - захворювання вушної раковини.Отит буває:

      • зовнішнім,
      • середнім,
      • внутрішнім.

Часто зовнішній отит виникає через те, що в вухо потрапляє вода. Іноді ЛОР захворювання називають «хворобою плавців». Під час плавання в вушну раковину потрапляє холодна вода. Вушна раковина травмується, пошкоджується захисний шкірний покрив, в організм через зовнішнє вухо потрапляють патогенні мікроорганізми:

      • стрептококи,
      • стафілококи,
      • пневмококи,
      • гемофільні палички.

Як наслідок, розвивається запалення, з'являється отит, в терміновому порядку потрібні вушні краплі https://zdravica.ua/likuvannja-zakhvorjuvan-vukha, щоб вилікувати хворобу на початковій стадії.

При зовнішньому отиті не обов'язково капати краплі всередину. Можна взяти невеликий ватний кульку, змочити його лікарським засобом, закласти у вухо. Лікарі рекомендують, навіть якщо друге вухо не болить, змочений в лікарському розчині кульку покласти і в друге вухо. Бажано робити процедуру 3 рази в день.

Як користуватися краплями?

Не можна лікувати себе «на ходу», просто повернувши голову набік, закапавши по 2-3 краплі в вушні проходи і далі бігти займатися своїми справами, або лежати на боці в ліжку. Лікуватися потрібно правильно. Якщо отит гнійний або ж у вухах занадто багато сірки, перед тим як закопувати краплі необхідно:

      • взяти ватяну паличку,
      • змочити її в перекису водню,
      • протерти вухо, очистивши його від забруднень.

Поле доведеться лягти на бік, бажано, щоб хтось допоміг провести процедуру подальшого закапування. Перед тим як почати лікування, вушну раковину слід трохи помасажувати, але за умови, що немає сильного болю або дуже високої температури. Тільки після можна закопувати краплі, в тому числі, про який зазначено в інструкції по застосуванню до засобу. Аналогічну процедуру потрібно проробити з іншим вухом.

Якщо використовуються краплі зігріваючі, значить після закапування у вухо потрібно закласти ватяну кульку. Це необхідно, щоб тепло зберігалося всередині довго і зігріваючий ефект багаторазово посилювався.

Яке дозуваняя, та чи варто його дотримуватись?

Обов'язково потрібно дотримуватися тієї дозування, яка вказана в інструкції. Ні в якому разі не можна перевищувати дозу, використовувати для дітей дорослі препарати. Бажано, в першу чергу, відвідати лікаря, перш ніж купувати лікарські краплі, використовувати їх для дитини. Дитячий організм досить крихкий, має незміцнілу імунну систему, тому зайва обережність не зашкодить.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат