Новини онлайн » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-27') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and (in_news = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 200, 20

На Закарпатті протягом тижня зафіксовано 2401 звернення до медиків через ГРВІ

З 1 жовтня 2018 року   в Україні розпочався сезон захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції, який триватиме до кінця травня 2019 року.

Вагітну жінку довелося терміново транспортувати вертольотом з Тячева до Ужгородської обласної лікарн

Сьогодні, до рятувальників по допомогу звернулися лікарі. Вони просили врятувати молоду жінку, у якої виникли ускладнення під час передчасних пологів, тож вона потребувала негайного транспортування до обласної лікарні м. Ужгорода.

Москаль: «На Закарпатті з вини Мінздоров’я склалася критична ситуація з медпрепаратами»

Якщо ліки не будуть закуплені найближчим часом, 18 тяжкохворих приречені.

Як у Києві рятували маленького закарпатця, у якого відмовили нирки (ФОТО, ВІДЕО)

Врятований у Києві закарпатський хлопчик одужав і передає всім привіт.

Закарпатці першими в Україні зможуть скористатися безкоштовними консультаціями Міжнародної місії лік

З півсотні медиків із США та Канади на волонтерських засадах із 18 липня протягом тижня (18-20 липня, 24-26 липня) проводитимуть на Закарпатті прийом громадян. Міжнародна місія лікарів “Operation Renewed Hope”, центральний офіс якої знаходиться у США, діятиме в Україні вперше.

Закарпаття останнє за кількістю договорів з сімейними лікарями. У селах просто немає... комп'ютерів

Підписання договору з сімейним лікарем у гірських селах ускладнюється через банальні причини — медики кажуть, що там просто немає Інтернету та комп’ютерів... І, до прикладу, інформацію про пацієнтів у селі Ставне на Великоберезнянщині лікар записує у зошит, а вже вдома, де є Інтернет, заносить у єдину базу.

Угорський уряд передав Закарпаттю як гуманітарну допомогу першу партію вакцини загальною вартістю 60

У вівторок (15.05) уряд Угорщини передав представникам Закарпаття першу партію вакцини від кору, паротиту і краснухи M-M-RVAXPRO, а також п’ятикомпонентну вакцину Пентаксим (Pentaxim). Усього протягом сьогоднішнього дня в область буде доставлено 15.000 доз вакцини M-M-RVAXPRO та 21.600 доз вакцини Pentaxim загальною вартістю 600 тисяч євро.

Мешканці Великоберезнянщини за власні кошти придбали автомобіль швидкої допомоги

Автомобіль реанімаційної швидкої допомоги з'явився у Великоберезнянському районі.

Москаль: «Статистика про причини смертності свідчать, що екстрену медичну допомогу слід не послаблюв

Щодня на Закарпатті помирає в середньому від 30 до 40 людей, при цьому серед осіб працездатного віку 75 відсотків померлих – це чоловіки. Найпоширеніша причина смерті – серцево-судинні хвороби, від яких помирає близько 65 відсотків людей, на другому місці – новоутворення, тобто онкологічні хвороби (11%), на третьому – зовнішні причини, тобто аварії, утоплення, отруєння тощо (4,8%).

Закарпаття відвідала делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста

В рамках візиту на Закарпаття, у середу (28.03) відбулася зустріч представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста з очільником області Геннадієм Москалем. Максим Забалуєв, Єліца Богданович та Віталій Стецик відвідали область на доручення свого керівництва для ознайомлення з регіоном та вивчення гуманітарної та суспільної ситуації в краї.

На Закарпатті знизилася смертність від туберкульозу

В області, як і в цілому по Україні, епідемічна ситуація з туберкульозу залишається напруженою, однак має тенденцією до зниження.

У Мукачеві з’явився унікальний для Закарпаття центр розвитку дитини

«Янголятко»​ – центр допомоги дітям з різноманітними затримками психо-моторного та мовного розвитку. Тут працюють з дітьми, які мають проблеми в поведінці і навчанні через психологічні причини, а також з особливими дітьми.

Захворюваність на грип та ГРВІ по Україні йде на спад, на Закарпатті показники захворюваності залиша

Упродовж 5-11 березня загалом в Україні епідемічний поріг не перевищено. Водночас, у трьох областях - Житомирській, Волинській та Закарпатській - показники захворюваності є високими. З початку епідемічного сезону щеплення проти грипу зробили 182 542 людини, - повідомляє МОЗ.

Онкохворі діти Західної України отримали життєво необхідний апарат

15 березня Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр у Львові отримав гемоаналізатор, завдяки якому можна визначати рівень хіміопрепаратів у онкохворих дітей. Дотепер такий апарат був лише у столичній лікарні «ОХМАТДИТ».

Обов'язково перевірте, чи не відноситеся ви до цих 10% людей у світі

Кількість людей з порушеннями слуху   безперервно збільшується. Існує чимало причин цього явища, але найпоширеніша – вікові зміни, адже з роками людина втрачає не лише гостроту зору, але й чіткість слуху.

В Ужгороді продовжили карантин до 5 березня

Продовжити ще на тиждень – із 26 лютого по 5 березня – карантин у навчальних закладах Ужгорода – таке рішення прийняли на сьогоднішньому засіданні протиепідемічної комісії в Ужгородській міській раді, на якому були присутні також депутати міської ради, представники ЗМІ.

Москаль: «У нас проблеми не з угорською вакциною, яка давно розмитнена й майже вся використана, а з

Озвучена виконувачкою обов’язків міністра охорони здоров’я Уляною Супрун інформація, що на Закарпатті є проблеми з угорськими вакцинами від кору, які «…належним чином не розмитнили і вони ніби контрабанда, а тепер лікарі не хочуть їх використовувати», не відповідає дійсності.

Кількість нових випадків захворювання на кір минулого тижня зменшилась вперше за період спалаху кору

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за минулий тиждень (станом на 8 лютого 2018 року) на кір захворіли 798 людей – 287 дорослих і 511 дітей. Це на 14% менше, ніж попереднього тижня. Вперше за період цього спалаху кору з 2017 року, кількість нових випадків захворювання на кір зменшилась.

50-річний мешканець села Вари облив окропом співмешканку. Жінка загинула від опіків

Співробітники Берегівського відділу поліції спільно зі слідчим управлінням ГУНП в Закарпатській області розкрили злочин проти життя людини в селі Вари.

Ужгород закриває школи на карантин

Із 19 лютого терміном на один тиждень призупиняється навчання в ужгородських школах – таке рішення прийняли сьогодні на засіданні протиепідемічної комісії в Ужгородській міській раді.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат