В Ужгороді взяли під варту посадовців ОДА причетних до афери з засобами захисту для лікарів

21.08.2020 17:01 ЗДОРОВ'Я

21 серпня в Ужгородському міськрайонному суді, відбулося засідання, на якому обрали запобіжний захід фігурантам справи.

Екскерівнику департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Єлизаветі Біров обрано запобіжний захід у вигляді застави 1 890 000 гривень, або 60 днів тримання під вартою. Сьогодні ж заставу вніс БФ партії угорців КМКС, повідомив Віталій Глагола. Єлизавету Біров звинувачуують в «схемі» із закупкою неякісних медичних халатів для лікарів та закупці їх за завищеною ціною.

Керівнику фірми «Гуд медікал» Олегу Гудашу у якого закуплялись ці медичні халати обрали аналогічну заставу в 1 890 000 гривень, або 60 днів тримання під вартою. Заставу за керівника фірми-постачальника, вніс тесть підозрюваного Князіков М.О.

Ще один підозрюваний - заступник керівника департаменту охорони здоров‘я Закарпатської ОДА Іван Гуштан - зліг у кардіологічне відділення міської лікарні Ужгорода на стаціонарне лікування. Обрання запобіжного заходу для нього відкладається поки він не вилікується.

За інформацією поліції злочинні дії вищезазначених осіб заподіяли державі 30-мільйонні збитки та могли нести небезпеку суспільству. Придбані ними за завищеною вартістю ізоляційні комбінезони та респіратори, не відповідали заявленим у договорах якісним та медико-технічним характеристикам.

Слідство у справі триває, повідомляє пресслужба поліції.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат