Закарпатські пілігріми дійшли до нульового кілометру легендарної дороги Святого Якова

admin 13.06.2017 20:51 ДОЗВІЛЛЯ

Двоє відчайдушних ужгородців пробігли шлях у понад 1000 кілометрів.


Ми завершили пробіжку довжиною понад 1000 кілометрів на один день скорше запланованого часу та дістались “кінця землі” – саме так перекладається назва мису Finisterre… Під час Camino, зустрічаючись та спілкуючись з пілігримами та місцевими жителями, ми інколи просили їх підписати наш український прапор, який розтягнули в кінцевій точці маршруту…

Тут знаходиться символічний нульовий кілометр, від якого продовжується наше Camino протяжністю в життя… Традиційно пілігрими діставшись даного місця спалюють своє взуття та одяг в якому вони долали кілометри за кілометрами тривалого шляху… Залишають позаду старе сприйняття власного життя, та дещо осмистивши, на свіжу голову, йдуть в новому для себе напрямі. Та ми нічого спалювати не будемо, щоб не забруднювати довкілля та не шокувати оточення, так як запасного взуття в нас нема …

Весь день ми бігали краєм землі, відчуваючи силу прибою, та заряджаючись енергією утвореною єднанням океана з землею…

Наш проект підійшов до кінця… В нашій нестандартній біговій подорожі ми намагались поєднати енергію природи, енергію комунікації між людьми та енергію бігу… Краєвиди заряджали нас духом природи… Спілкування з пілігримами різних національностей та місцевими жителями – переконувало нас в тому що ми є неділимою частинкою одного цілого – абсолюту… А біг – як форма руху, надавав нам саме те радісне відчуття свободи…, – написали учасники забігу на сторінці в мережі Фейсбук.

Довідково:

Шлях Свято́го Я́кова, Ель Камі́но де Сантья́ґо (ісп. El Camino de Santiago, нім. Jakobsweg) — знаменита паломницька дорога до могили апостола Якова в іспанському місті Сантьяґо-де-Компостела, головна частина якої пролягає по Північній Іспанії. Завдяки своїй популярності та розгалуженості цей маршрут справив великий вплив на поширення культурних цінностей в епоху Середньовіччя. Входить до числа пам’яток всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

З початку 1980-х років популярність маршруту безперервно зростає: так, якщо у 1978 році по ньому пройшли всього 13 чоловік, то в 2009 — понад 145 тисяч, повідомляється у Вікіпедії.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат