У Виноградівській районній лікарні запрацював кабінет магнітно-резонансної томографії

20.03.2024 14:17 ПОДІЇ

 

Спільно з Віктором Микитою оглянули його під час робочої поїздки, повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Потужне діагностичне обладнання вдалося закупити завдяки участі закладу в реалізації міжнародної угоди за проєктом технічної допомоги ЄС «Інтегровані рішення для покращення системи охорони та профілактики здоров'я у транскордонному регіоні» в рамках Програми транскордонного співробітництва ЄІСП Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2014-2020.

Щоб медичні послуги для пацієнтів були доступними та якісними, у закладі створили всі умови: виконали ремонтні роботи відповідно до вимог експлуатації обладнання, а лікарі пройшли необхідне навчання. Відсьогодні лікарі готові оглядати пацієнтів з допомогою нового пристрою. Він дає можливість одержати висококонтрастне зображення тканин тіла, візуалізацію тканин мозку, серця, м'язів, а також новоутворень.

Магнітно-резонансний томограф закупили за кошти Євросоюзу та обласного бюджету в листопаді 2023 року. До нього у комплекті йде система охолодження, кондиціювання і вентиляції приміщень MPT та клітка Фарадея з внутрішнім оздобленням загальною вартістю 48 млн 875 тис. грн, з них - 35 млн 800 тис. грн – з обласного бюджету, 13 млн 75 тис. грн – грантові кошти.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат