Види бойлерів: який вибрати для вашого будинку

05.03.2024 09:38 СОЦІО

Вибір хорошого бойлера — важливий момент, що впливає на комфортність життя та ефективність споживання енергії. Існує багато різних типів нагрівачів для води, кожен з яких має переваги та недоліки. Щоб не витратити гроші даремно, варто знати, якими бувають такі побутові нагрівачі та що потрібно враховувати, вирушаючи до магазину

Типи бойлерів

Загалом існує чотири типи бойлерів. Розглянемо їх детальніше.

Електричні моделі

Більша частина пристроїв, що використовується у квартирах або будинку, — електричні бойлери. Вони дуже прості у встановленні та експлуатації. Одна частина з них працює за принципом термосу: всередині двоконтурного бака знаходиться ТЕН, який за допомогою спеціальних контролерів підтримує задану температуру води. Серед таких моделей неабиякий попит мають бойлери Тесі, що вирізняються надійністю, якістю та доступною ціною. Вони пропонують механічне, електронне та гідравлічне керування. Можна вибрати модель від 15 до 100 літрів.

Інша частина електричних бойлерів — проточні. У таких моделях вода не набирається в термобак, а потоком проходить крізь ТЕН, нагріваючись у процесі. У проточних бойлерах гаряча вода ніколи не закінчується, а самі пристрої мають дуже компактні розміри. Однак монтувати такі конструкції непросто, бо вони потребують якісного заземлення. Використовувати проточні електричні бойлери у квартирах не вийде.

Газові бойлери

Ці моделі для обігрівання води використовують природний газ. Вони достатньо енергоефективні та зазвичай дешевші в експлуатації, ніж електричні бойлери. Однак для встановлення такого бойлера потрібно мати підключення до газової мережі, що не завжди доступно.

Сонячні нагрівачі

Це сонячні колектори для збору енергії, яка потім використовується для нагрівання води. Вони екологічно чисті та дозволяють значно заощадити на рахунках за електроенергію або газ. Однак відрізняються високою вартістю та складною установкою.

Твердопаливні бойлери

Такі моделі майже не використовують у побуті, бо для їхньої роботи потрібні дерево, вугілля або біопаливо. Вони економічно вигідні, оскільки паливо для них зазвичай коштує дешевше, ніж газ або електрика. Проте вимагають регулярного підтримання та очищення, що незручно.

На що зауважити під час покупки

Вирушаючи до магазину за новеньким бойлером, слід продумати кілька ключових моментів:

  • визначте кількість гарячої води, що використовується щодня, зважаючи на кількість членів родини;
  • розгляньте різні типи та моделі бойлерів: накопичувальні, проточні та комбіновані;
  • зауважте на енергоефективність нагрівача — найбільш ефективні моделі допоможуть заощадити у довгостроковій перспективі;
  • упевніться, що бойлер виготовлений з міцних матеріалів та має гарантію не менш як на 5 років експлуатації.

Кожен тип бойлера має переваги та недоліки, тож важливо зробити обдуманий вибір, який задовольняє всі потреби.

 

ТЕГИ : бойлер

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат