На Закарпатті викрили групу осіб, яка системно переправляла за кордон призовників

04.03.2024 18:54 КРИМІНАЛ

Служба безпеки України встановила групу зловмисників, які допомагали чоловікам призовного віку покинути територію України без законних на це підстав. До організації незаконної діяльності причетні троє мешканців Рахівського району.

Ділки підвозили своїх «клієнтів» за кілька кілометрів до лінії кордону, а далі супроводжували їх пішки по заздалегідь підготовленому маршруту через лісові стежки.

Вартість такої послуги фігуранти оцінили у 4 тис. американських доларів з одного «ухилянта». За цією схемою зловмисники щомісяця переправляли близько 20 осіб.

Правоохоронці затримали організатора схеми та двох його посібників під час спроби переправити п’ять "ухилянтів" за грошову винагороду у розмірі 19 тисяч доларів США.

Усім трьом оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон). Тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин правопорушення.

Викриття каналу здійснювали оперативники СБУ в Закарпатській області спільно зі співробітниками головного оперативно-розшукового відділу 27 прикордонного загону, слідчими ГУ НП в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат