На Закарпатті зафіксували рекордну температуру

28.02.2024 22:26 СОЦІО

27 та 28 лютого закарпатські синоптики зафіксували рекордну температуру повітря. Про це Суспільному розповів синоптик Закарпатського гідрометцентру Руслан Озимко.

Термометри показували від 18-ти до 20-ти градусів тепла.

За його словами, період теплої й сухої погоди зберігатиметься як мінімум до 8 березня включно.

“Тільки в день 3 березня подекуди на території області очікуємо слабкий дощ у зв’язку з тим, що буде проходити малоактивний теплий фронт. Такі погодні умови, які зараз сформувалися на території Закарпатської області, насправді рідкість. Простіше кажучи — це аномалія. Тому що температури є високими й взагалі за останні 2 дні було побито рекордні максимуми температур повітря”, — розповів синоптик.

“Вдень стовпчики термометрів в Закарпатській області фіксували найвищі температури повітря за весь період спостережень в області, післявоєнний період спостережень, тобто з 1945-1946 років. Тобто за 80 років температура повітря зараз максимальна. У нас максимуми за 27 лютого спостерігалися від 18-ти до 20-ти градусів тепла на більшій частині території області, зокрема в горах. Крім високогір’я і висот від тисячі й вище метрів”, — зазначив Озимко.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат