Посадовець Закарпатської митниці систематично вимагав «відкати» з громадян

Пресслужба СБУ 28.02.2024 16:46 КРИМІНАЛ

Служба безпеки України ліквідувала корупційну схему на Закарпатській митниці. За даними слідства, протиправний механізм організував головний державний інспектор митного посту.

Посадовець налагодив систематичне одержання хабарів від громадян за безперешкодне вивезення з нашої країни валютних цінностей, а також ввезення партій підакцизних товарів.

Митник встановив вартість «відкату» - 2 відсотка від суми валютних цінностей.

Правоохоронці затримали посадовця «на гарячому» під час одержання ним чергового хабаря в розмірі 1 400 доларів США за сприяння у безперешкодному вивезенні з нашої країни 70 тисяч доларів.

Раніше правоохоронці задокументували ще один факт отримання фігурантом неправомірної вигоди за сприяння у ввезенні партії підакцизних товарів.

На підставі зібраних доказів митнику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Триває розслідування. Перевіряється причетність інших посадовців митниці до функціонування незаконної схеми.
____________________________________________________________

1 березня пресслужба прокуратури повідомила, що головному державному інспектору митного поста «Чоп-залізничний» обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Водночас Ужгородський міськрайонний суд визначив для нього можливу заставу у розмірі 121 тис. грн.

Пресслужба СБУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат