На Закарпатті поліція затримала злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на угоні елітних авто

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області 27.02.2024 21:51 КРИМІНАЛ

Співробітники кримінальної поліції ГУНП в Закарпатській області провели ряд оперативних заходів, за результатами яких викрили групу зловмисників, причетних до незаконного заволодіння дороговартісними автівками у регіоні.

В ході слідства було встановлено, що організатором схеми є 42-річний закарпатець, який залучив до вчинення злочину ще двох спільників: один із них займався виготовленням та прошивкою автомобільних ключів; інший був відповідальний за технічний стан автівок та готував їх до подальшого продажу. Клієнтів, готових за заниженою вартістю придбати елітне авто, підшукував особисто організатор за межами області.

Оперативникам вдалося впіймати членів угруповання на незаконному заволодінні автомобілем марки «Range Rover». Власник на тривалий час залишив своє авто на одній із не охоронюваних автостоянок в Ужгороді. Зловмисники скористалися цим, і вже за напрацьованою схемою, угнали транспортний засіб. Автівку вони ретельно перевірили на наявність приладів для стеження, так званих GPS трекерів, і після цього переховували її в різних населених пунктах області, час від часу змінюючи місце. Використовуючи можливості відділу кримінального аналізу правоохоронці встановили детальний маршрут їх руху.

Оперативники обласного управління поліції провели спецоперацію та днями затримали підозрюваних, коли ті переганяли викрадений «Range Rover» на продаж. Затримання відбулося у одному з дворів міста Перечин.

Відповідно до статті 208 КПК України зловмисників помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі Ужгородського районного управління поліції повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України.

Сьогодні в Ужгородському міськрайонному суді відбувся розгляд клопотання слідчого поліції щодо обрання фігурантам запобіжних заходів. Відповідно до ухвали суду підозрюваних взято під варту з можливістю внесення грошової застави загальною сумою понад 2 мільйони гривень.

За скоєне затриманим загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат