Перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький зустрівся з італійцями з фонду «Допоможемо їм жити»

27.02.2024 18:44 ПОДІЇ

 

Насичений зустрічами із нашими міжнародними партнерами день. Сьогодні поспілкувався із представниками італійського фонду «Допоможемо їм жити», - повідомляє перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький. - Для них цей візит в Україну став уже 16-м з початку повномасштабного вторгнення.

Співпрацюємо з волонтерами організації дуже плідно і маємо низку успішних проєктів.

Передусім вдячні нашим партнерам за надіслану гуманітарну допомогу, зокрема, харчування для військових. Цього разу фонд доставив близько 6 тисяч баночок готового харчування італійської розробки, які можна розігріти без вогню і газу, просто натиснувши на кнопочку. За 10 секунд військовий, де б він не був, може підкріпитися гарячою їжею.

Крім того, спільно з фондом Закарпаття формує вже другу групу дітей для поїздки в Італію. Вони матимуть змогу близько місяця жити в цій країні, відкривати для себе світ і нові знайомства. Головна мета – допомогти діткам, що пережили трагічні події війни, отримати допомогу і підтримку.

Ще один напрям співпраці з фондом – сфера охорони здоров’я. Його президент Паціфічі Фабріціо привіз важливі новини. Організація отримала грантові європейські кошти, щоб зробити реконструкцію першого поверху лікарні у селищі Ясіня Рахівського району та переобладнати його під реабілітаційне відділення. У планах – реалізувати проєкт до кінця року.

Попередньо визначилися, де саме розмістять дві мобільні клініки «CUBO». Це невеликі конструкції площею 60 м², для роботи яких потрібні лише електроенергія та інтернет. Тут кожен охочий, передусім ідеться про мешканців віддалених населених пунктів зможе пройти базову діагностику (здати аналізи крові/сечі, зробити ЕКГ чи енцефалограму тощо). Результати у режимі онлайн бачитимуть італійські фахівці. Вони ж даватимуть рекомендації щодо лікування у випадках, якщо виявлять якусь недугу. Крім того, таким пацієнтам наші партнери допомагатимуть з медикаментами. Одну з таких мобільних амбулаторій розмістять у селищі Ясіня.

Є також наміри налагодити співпрацю із італійцями у сфері сільського господарства.

Ідеться про розробку спільних програм із підтримки та розвитку аграрного виробництва, забезпечення фермерів необхідними ресурсами, навчання та доступ до ринків збуту, впровадження інноваційних технологій для підвищення продуктивності та стійкості аграрного сектору.

Певний, що вже зовсім скоро розповідатимемо про готові результати сьогоднішніх перемовин.

Вдячні партнерам за чуйність, оперативне реагування на наші запити і потреби, а також за підтримку України та українців.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат