У співпраці з австрійцями на Закарпатті розвиватимуть зелену енергетику

26.02.2024 18:35 ПОДІЇ

 

Провів зустріч із Альфредом Праусом, президентом Українсько-австрійської асоціації. Організація втілює ініціативи та проекти у соціальній, культурній галузях та сфері бізнесу, розширюючи мережу співпраці між Австрією та Україною, - повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Альфред Праус вже понад 15 років працює в Україні, шукає проєкти, залучає інвесторів, які б могли профінансувати і втілити цікаві ідеї в життя.

Українсько-австрійська асоціація має намір долучитися до розвитку та виробництва зеленої енергетики, зокрема вітро- та гідроенергетики. Це також співзвучно із державною програмою розширення обсягів використання відновлювальних джерел енергії.

Загальний потенціал малих гідроелектростанцій в Карпатах згідно з українським науковим дослідженням становить близько 2,3 ГВт, більшість з них – на Буковині та Закарпатті.

В області є кілька проєктів, над якими працюють вже тривалий час. Вони стосуються не тільки малих гідроелектростанцій, а й будівництва сміттєпереробного заводу. Наш гість переконаний, якщо всю документацію, бізнес-проєкт оформити відповідно до європейських вимог, то цілком імовірно отримати кошти на їх реалізацію.

Окрім того, обговорили із паном Альфредом можливість провести на Закарпатті бізнес-форум або круглий стіл, до участі в якому могли б долучитися потенційні інвестори, інші зацікавлені особи з Австрії, Словаччини, країн Балтії. Це чудова нагода для українського бізнесу знайти міжнародних партнерів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат