У "Квітці полонини" запрацював новий фонтан роботи Михайла Колодка а групи молодих ковалів

admin 08.11.2018 20:17 ПОДІЇ

 

На території санаторію «Квітка полонини» запрацювала нова скульптурна атракція — кована скульптура-фонтан «Водолій мінеральної води Полі-бачі». Скульптором є Михайло Колодко, а також ковалі Степан Руснак, Василь Криванич, Роман Мурник.

Про подію на своїй сторінці у Фейсбуці пише туризмознавець, професор кафедри соціології та соціальних робіт УжНУ Федір Шандор. Він розповів про паралелі зі скульптурою. Виявляється, бронзовий пам’ятник чоловіка, який наливає мінеральну воду в бочки раніше був встановлений у Сваляві і його називали «гербом Сваляви». Люди прозвали чоловіка Полі-бачі. Тепер скульптуру відновили.
«Сьогоднішній пам'ятник увійшов у ТОП-7 сім кращих в Закарпатті. Він насправді прикрасив центр міста, став його візиткою і для городян, і для гостей Сваляви. Меценатом мистецького проекту став генеральний директор санаторію "Квітка полонини" Павло Ганинець», — пише Федір Шандор.
До речі, у Сваляві – чоловік наливає мінеральну воду у бочки (завдяки дерев'яній тарі зберігалися смакові властивості мінералки під час транспортування). Скульптура-фонтан на території санаторію дещо модифікована: чоловік наливає мінеральну воду у діжку-купіль, тобто з бальнеологічною метою.
Так що, в першому випадку увага акцентується на незрівняних смакових якостях «Лужанської», в другому – на її цілющих, лікувальних властивостях.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат