На Хустщині через крадіжку металу витекли отрутохімікати

07.09.2018 14:42 ПОДІЇ

Грунт, заражений пестицидами, жителі Рокосова намагаються вивезти ще з початку 2000-х, але все марно. 225 тонн грунту зберігаються у спеціальних ємностях.

Крім того, майже 20 тонн рідких хімічних засобів захисту рослин теж тут. Умови ж їх зберігання вкрай незадовільні: металеві цистерни з часом пошкодила корозія, а нещодавно їх ще й понівечили збирачі металобрухту, чим вивільнили законсервоване. Саме це і спонукало до негайних дій. Лише у 2011-му знайшлися у обласному та державному бюджетах відповідні кошти, які дозволили вивезти бодай частину отрутохімікатів.

Аварійно-рятувальний загін спецпризначення ГУ ДСНС України у Рівненській області проводить роботи з перезавантаження та консервації тутешніх отрутохімікатів, аби унеможливити подальше їх потрапляння у грунтові води. З пошкоджених металевих цистерн рятувальники перезавантажать хімічні речовини у бетонні ємності й законсервують їх. До слова, така зміна тари обійшлася обласній скарбниці у 200 тисяч гривень, — пише Закарпаття онлайн.

А днями злодії вирізали частину металу з цистерни з отрутохімікатами і стався витік отрутохімікатів, які зберігалися в цій цистерні ще з часів СРСР.

На місце пригоди терміново прибула група радіаційного, хімічного та біологічного захисту ДСНС з Рівненської області. Співробітники ДСНС терміново перевантажують отруту з металевої цистерни у залізобетонні контейнери. З понеділка було перевантажено майже 4 тонни хімікатів. За середу і четвер ще 18 кубометрів.

Як повідомили в прес-службі Закарпатської ОДА, всього вже заповнено 6 залізобетонних контейнерів. Вони надійні у зберіганні отрутохімікатів переконує влада. Однак поки немає інформації, чи було заподіяно шкоду екології після того, як злодії відкрили цистерну.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат