На Закарпатті відзначили кращих представників малого та середнього бізнесу

30.08.2018 18:13 ПОДІЇ

 

Сьогодні, 30 серпня, в Ужгородському замку до Дня підприємця відбулася урочиста зустріч керівників Закарпатської облдержадміністрації, обласної ради, Державної фіскальної служби та представників малого та середнього бізнесу Закарпаття.

«Наша область потроху наближається до рівня європейських країн, у яких 70 відсотків бюджету формує малий і середній бізнес. Обласна державна адміністрація чітко розуміє, що в загальнодержавній системі координат і взаємостосунків влада залежна від підприємців, а не навпаки. Тому що саме ви, займаючись бізнесом, сплачуєте податки, із яких утримується величезна бюджетна сфера, – зазначив у вітальному слові виконуючий обов′язки голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас.Це, зокрема, і медицина з освітою, і соціальний захист, і армія, яка потребує величезних грошових вкладень, і правоохоронні органи, в тому числі ті, що контролюють бізнес, і, зрештою, органи влади. Тому принципова позиція облдержадміністрації така – у жодному разі не втручатися в бізнес і не заважати йому, забезпечити «зелене світло» інвестиціям і відкриттю нових підприємств, а якщо виникають якісь непорозуміння з силовиками чи іншими структурами, допомагати підприємцям.

Ярослав Галас також переказав присутнім щирі побажання успіхів у веденні бізнесу, доброго здоров’я, енергії та процвітання від Геннадія Москаля.

За сумлінну працю, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток області, високий професіоналізм, зміцнення дохідної бази місцевих бюджетів та з нагоди професійного свята більше п′яти десятків кращих підприємців і підприємств області нагородили відзнаками Закарпатської облдержадміністрації, обласної ради, Державної фіскальної служби у Закарпатській області.

За заслуги перед Закарпаттям найвищою відзнакою обласної державної адміністрації – «Золотим ведмедиком» нагородили генерального директора Товариства з обмеженою відповідальністю «К’Лен» з с. Ільниця Іршавського району Михайла Лендєла.

Нині на території Закарпаття функціонує понад 56 тисяч підприємств. Мале підприємництво області забезпечило роботою більше 100 тисяч закарпатців, що складає майже 65% зайнятості у суб’єктів господарювання. Представники малого бізнесу є потужними платниками податків краю. За перше півріччя поточного року від суб’єктів малого підприємництва до зведеного бюджету області надійшло 2 мільярди гривень, перевищивши минулорічний показник майже на 22%. Частка податкових надходжень від діяльності малого бізнесу в цілому по області за 6 місяців 2018 року становить 65,8% від загальної суми надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Обласна влада як партнер бізнесу визначила для себе першочерговими завданнями створити належні умови для ведення підприємницької діяльності, підтримувати розвиток малого і середнього підприємництва як провідного сектора економіки краю.

Нагадаємо, що з 1998 року День підприємця відзначають в державі у першу неділю вересня, - повідомляє прес-служба ОДА.

ДФС у Закарпатській області повідомляє також, що дипломи обласного туру Всеукраїнського рейтингу «Сумлінного платника податків-2017» отримали: Товариство з обмеженою відповідальністю «Акваресурс-1», ТОВ «Прогрес-С», ТОВ «Чізай», Товариство з обмеженою відповідальністю «Берегівський радіозавод «М», ТОВ «Проектно-будівельний комплекс», ТОВ «Вест Аутомотив», Фермерське господарство «Коник», ТОВ «Інтер-Каштан», СП у формі ТОВ «Д'юті Фрі Трейдінг», ТОВ «А.М.Ітро», Дочірнє підприємство «Санаторій Шаян» Закритого акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця», Товариство з обмеженою відповідальністю «Експрес транспорт і логістика», ОП Ужгородський коньячний завод.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат