Українська школа "по-новому": У Новоселиці на Мукачівщині діти вчитимуться... у коридорі (ВІДЕО)+

admin 22.08.2018 10:50 ПОДІЇ

Закарпатські школярі вчитимуться у коридорі, бо класи зайняті: там мешкають колишні вчителі. Дивно? Ганебно? Але саме така ситуація – у Новоселицькій початковій школі Мукачівського району.


Наразі просто у коридорі розміщено і роздягальню, і парти, і дошку, – розповідає вчитель початкових класів Марія Фехтел. Звичайно, взимку у такому "сучасному класі" дуже холодно, бо протяг.

— Не уявляю собі, як у таких умовах вчитимуться маленькі діти, - жахається вчителька.

У старенькій школі є тільки два приміщення які використовуються як класи. Тут навчаються 18 дітей – 2-й і 3-й класи. А ось третє приміщення ще за радянських часів передали педагогам школи. Тож, вони й мешкають тут ще з 1965-го року.

Більше у сюжеті телеканалу Sirius:


Як відомо, згідно канонів Нової Української Школи у будь-якому класі має бути сім зон – Зона Відкриттів, Новин, Зона Матеріалів, Спільноти, Тиші і Тематична Зона.

А мукачівський передовий досвід свідчить про фактичну наявність Зони спання та їдіння, Курячої та Газобалонної Зони, Зони сушки райбаних трусів та штрімфлів.

Залишається сподіватися, що вирішення наявної проблеми цього разу піде більш конструктивним шляхом, аніж тупий порядок на кшталт: сигнал у районний відділ освіти – виклик "на килим" директора "винуватої" школи – перекладання відповідальності з хворої голови на здорову, з відповідними доганами та звільненням з роботи включно.

Колись вже і круті очільники районних відділів освіти нарешті мають зробити щось більш солідне, ніж роздавання "чарівних копанців" маленьким беззахисним виконавцям. Хіба ні?

За матеріалами Мukachevo.net

++++++++++++

За що в шкільній освіті відповідає місцева влада і чи можна це контролювати. Відповідає Лілія Гриневич
https://life.pravda.com.ua/society/2018/08/22/232812/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат