В Ужгороді відзначили День Соборності

22.01.2018 13:20 ПОДІЇ

 

Заходи до Дня Соборності України та 72-ї річниці утворення Закарпатської області у складі України сьогодні розпочалися на площі Народній в Ужгороді, де відбулася церемонія урочистого покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Заслужений академічний Закарпатський народний хор під керівництвом Наталії Петій-Потапчук виконав «Заповіт» на слова Кобзаря.

Далі хода рушила набережною Незалежності, де відбулося покладання квітів до пам’ятника Герою України Августину Волошину, прозвучав Гімн України. Продовжила рух колона через площу Театральну до пішохідного мосту: представники влади, молодь, громадські активісти, військові з’єднали береги Ужа 100-метровим жовто-блакитним стягом.

У фойє Закарпатської ОДА до Дня Соборності України   відкрилася виставка, присвячена творенню Української державності. Експозиція з двох десятків інформаційно-просвітницьких стендів, підготовлених Українським інститутом національної пам’яті, представляє факти з історії про події та етапи Української революції   1917 – 1921 рр. Оглянути виставку всі охочі матимуть можливість протягом двох тижнів.

ТЕГИ : соборність

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат