Наступного вівторка керівник області чекає голів Сторожницької, Тарновецької та Холмківської сільськ

Прес-служба ОДА 04.05.2018 14:24 ПОДІЇ

 

Також Москаль розпорядився виготовити проектну документацію для будівництва дороги з твердим покриттям до високогірного села біля Синевирського озера

У четвер (3.05) Геннадій Москаль здійснив робочу поїздку в с.Свобода, що входить до Синевирсько-Полянської сільської ради Міжгірського району. Мешканці цього високогірного села, яке розташоване біля Синевирського озера, вже тричі зверталися до керівника області з проханнями про зустріч, тому поїздка була включена до робочого плану. В селі, яке нараховує менше трьохсот мешканців, відсутнє (і ніколи не було) тверде дорожнє покриття, початкова школа, де вчиться дев’ятеро дітей, розміщена в непристосованому приміщенні. Взимку всі діти з 1 до 4 класу вчаться в одному кабінеті, бо тільки тут є кахельна грубка. Через особливості високогірного клімату (село знаходиться на висоті 1000 метрів над рівнем моря) місцеві мешканці можуть вирощувати тільки картоплю, тому життя в таких умовах дуже непросте. В ході зустрічі з головою ОДА селяни розповіли, що є чимало бажаючих побудувати туристичні об’єкти, але відсутність нормальної дороги відганяє будь-якого потенційного інвестора. Г.Москаль доручив виготовити проектну документацію для будівництва дороги з твердим покриттям, яка дасть поштовх для розвитку села.

– Поїздка в Свободу була внесена на четвер у робочий план, тому я відкидаю будь-які закиди в небажанні зустрічатися з ініціаторами створення Холмківської об’єднаної територіальної громади (ОТГ), які прийшли цього дня пікетувати облдержадміністрацію, – наголошує Г.Москаль. – Голови трьох сільрад жодного разу не приходили до мене для нормальної розмови, думаючи, що вирішать питання через Київ. А коли виявилося, що Київ не збирається втручатися в ситуацію, підбурили людей на блокування й перекриття дороги. Я ще раз повторюю, що як голова облдержадміністрації дію виключно в правовому полі, а як керівник краю думаю про весь Ужгородський район, а не тільки про три сільради. Наступного вівторка (8.05) о 10.00 чекаю голів Сторожницької, Тарновецької та Холмківської сільських рад для конструктивної розмови. І вкотре нагадую, що ні блокування, ні погрози, ні ультиматуми, ні образливі скандування на мене не діють. Я пережив за свою кар’єру багато сотень масових акцій. Зараз займаю посаду, на яку призначають, а не обирають голосуванням, тому можу дозволити собі діяти в інтересах усієї області чи району, а не кількох сотень людей. І якщо їм не до вподоби моя позиція, можуть звертатися зі скаргами хоч у Київ, хоч у ООН, хоч до начальника ЖЕКу.

Прес-служба ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат