Сьогодні у Братиславі вирішується бути чи не бути аеропорту в Ужгороді

admin 03.05.2018 11:47 ПОДІЇ

Сьогодні, 3 травня, в Братиславі відбудуться переговори щодо угоди про забезпечення повітряного простору та експлуатації міжнародного аеропорту «Ужгород»

Сьогодні, 3 травня, в Братиславі відбудуться переговори щодо угоди про забезпечення повітряного простору та експлуатації міжнародного аеропорту «Ужгород», – повідомив у себе на сторінці у мережі Фейсбук заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань.

Нагадаємо, що 16 липня 2016 року спливла дія угоди між українським Кабміном та урядом Словацької республіки про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та експлуатації аеропорту «Ужгород», і міжнародний аеропорт «Ужгород» припинив приймати регулярні рейси.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян під час останнього візиту на Закарпаття зазначив, що «Президент України поставив чітке завдання – до кінця 2018 року повноцінно запустити роботу аеропорту «Ужгород». Наразі Украерорух докладає максимум зусиль, аби летовище мало сучасне та безпечне обладнання. Аеропорт «Ужгород» має бути готовий до зимової навігації з осені 2018 року по зиму 2019 року. Сподіваємося, що тут працюватиме фахова команда аеропорту, від якої залежатиме якість авіасполучення, кількість маршрутів тощо».

Тоді ж Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що сподівається на ефективну роботу Мініфраструктури в запуску Міжнародного аеропорту «Ужгород»: «Але паралельно шукаємо можливість залучення інвесторів із сусідніх країн Євросоюзу, які можуть узяти наш аеропорт у концесію й користуватися сучасним навігаційним обладнанням із території ЄС, що прилягає до Закарпаття».

http://zido.com.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат