Учні Кам'яницького шкільного лісництва ДП «Ужгородський лісгосп» долучилися до глобальної акції FSC

29.09.2017 16:33 ПОДІЇ

Юні лісівники-учні Кам'яницького шкільного лісництва вирішили підтримати глобальну акцію FSC – П’ятниця 2017,   головна мета якої - зробити вклад у збереження лісів, обираючи FSC-сертифіковану продукцію на полицях магазинів.


Оскільки закарпатські ліси вже другий десяток років сертифіковані, юні лісівники Ужгородщини вирішили розповсюдити флаєри та брошури про FSC у стінах Житомирського національного агроекологічного університету, де проходить 11-й Всеукраїнський зліт шкільних лісництв. Цьогоріч на зльоті Закарпатську область представляє команда Ужгородського лісгоспу. Упродовж трьох днів, з 27 по 29 вересня Житомирщина приймає діток з усіх областей України.

Василь Кий, директор Ужгородського державного лісового господарства: «Покупці в розвинених західних країнах, вибираючи меблі або папір для принтера, все частіше цікавляться, чи сертифікована деревина, з якої зроблений товар, чи заготовлена ​​вона шляхом, що запобігає деградацію лісів і виснаження лісових ресурсів. Сертифікована продукція - це показник, який говорить про відповідальність роботи лісівників. А лісове господарство, яке має такий сертифікат, веде екологічно, економічно і соціально відповідальну діяльність. Чим частіше ми робимо подібні акції, тим більше людей звертає увагу на збереження природи. Ми прищеплюємо молоді почуття любові до природи. Подібні акції обов'язково потрібно проводити,так ми робимо ставку на майбутнє».

Член Кам'яницького шкільного лісництва Валерія: «Я люблю садити ліс, щоб там можна було відпочивати, збирати гриби і ягоди. Тому всіх закликаю берегти ліс. Мені здається, що кожна людина може допомогти зберегти «зелене золото Карпат», тому також запрошую взяти участь у фото-квесті «Я обираю FSC». Для цього потрібно знайти товар зі логотипом FSC, сфотографувати його і викласти фотографію в соціальних мережах з хештегом #FSC_Friday_Ukraine,

Для Закарпатської області подібні акції актуальні. Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства за площею лісового фонду входить до першої п’ятірки серед областей України, а за лісистістю і запасами деревини займає перше місце. Ліси в області зростають на площі 695,8 тис. га, а загальний запас деревини складає 207,5 млн кбм. Тому так важливо зберегти і примножити зелене багатство. І в цьому закарпатці досягли успіху. З 2005 року лісові господарства мають сертифікат, який підтверджує ефективність управління лісами.

#FSC_Friday_Ukraine,
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат