Гостей Брустурів тепер зустрічає 6-ти метрова смерека

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 23.09.2017 23:30 ПОДІЇ

 

Тепер гостей села Лопухово зустрічає символ місцевих лісівників - 6-ти метрова смерічка, яку зробили й встановили працівники державної лісової охорони Кедринського лісництва.

На виготовлення смереки пішло 300   кілограмів металу. Дизайн розробляв майстер по металу та художник Олександр Рубець, майтер з Білорусії, який вже понад 30 років живе на Тячівщині.

На правобережжі річки біля села Лопухів розташований і відомий всім Кедринський заказник. За словами лісівників встановили її як символ густих дремучих лісів Брустурів. Місце обрано теж символічно, в урочищі Усть-Турбат, де бере початок річка Брустурянка. Ріка Брустурянка — ліва притока р.Тересва. ЇЇ довжина 15 км. Річка типово гірська — вузька і глибока, місцями зі стрімкими схилами та порогами. Брустурянка бере свій початок від села Лопухів і впадає до р.Тересва в межах смт. Усть-Чорна. До речі, у минулому столітті вздовж річки проходила одна з гілок вузькоколійної залізної дороги Тересва — Усть-Чорна. Річка є межею між двома гірськими масивами Українських Карпат: Врутнішніх Ґорґанів та Свидівця.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат