Поважні гості з Європи відвідали дитсадок на Закарпатті

admin 18.08.2017 08:39 ПОЛІТИКА

17 серпня делегація Пардубіцького краю на чолі з гетьманом Мартіном Нетолицьким продовжила   огляд   реалізованих спільних об’єктів

17 серпня делегація Пардубіцького краю на чолі з гетьманом Мартіном Нетолицьким продовжила   огляд   реалізованих спільних об’єктів за 2016 рік   і знайомство з новими до співпраці. То ж свій робочий день розпочала з відвідини Коритнянського ДНЗ, де виховується 58 дітей. Тут торік за підтримки чеських партнерів вдалося втілити в життя   спільний проект із заміни вікон і даху   та   системи опалення на сучасну. У підсумку,   діти мають теплу, затишну з усіма умовами оселю. На знак подяки малеча разом з музичним керівником Світланою Пергач підготували невеличку концертну програму, де серед інших пісень виконала   зворушливу   пісню «У нашій Україні».

Як розповів   сільський голова Ігор Бадида,   у планах відправити групу сільських   діток у партнерське чеське містечко Євічко, де вони матимуть змогу проживати в тамтешніх родинах, пізнавати європейські звичаї і традиції, що сприятиме всебічному, гармонійному розвитку підростаючого покоління. Та у свою чергу запросити чеських дітей у   коритнянські родини. А для подальшої співпраці сільський голова запросив чеських партнерів долучитися до реконструкції клубу у с.Кінчаш під дитячий садочок.    

Відтак   делегація поїхала в Анталовецьку ЗОШ І-ІІ ст., де в рамках програми співробітництва наших країв   у 2016 році   вдалося провести реконструкцію системи опалення з облаштуванням котельні на твердому паливі. Проект завершено.

За словами новопризначеного керівника школи Ельвіри Помпель, ця школа була збудована ще в далекому 1932 році минулого століття для дітей чеських інженерів, які працювали на лісопереробних підприємствах. Оскільки капітальний ремонт не проводився роками, то, ясна річ, будівля занепадала. Депутат облради Мирон Помпель, який свого часу тут також здобував шкільну освіту, проявив добру ініціативу і вирішив   відродити цей заклад, щоб зберегти його славну історію.

То ж робота, як мовиться, тут буквально   кипить усюди: утеплюється фасад, замінюються підлога, вікна та покрівля, навіть будується основа під спортивний майданчик. Кошторисна вартість останнього – близько 2 млн грн.

-   Маємо встигнути до першовересня, - мовив депутат, додавши, що був би радий, якби чеські партнери підтримали відродження школи, яка має добрий чеський слід.

Делегація відбула, прихопивши із собою добрі враження від побаченого та   залишивши селу надію на допомогу.

Супроводжували гостей заступник голови облради Петро Грицик та начальник управління з питань розвитку місцевого самоврядування, міжнародних та регіональних зв’язків виконавчого апарату обласної ради Василь Маковський.

Джерело: PMG.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат