Закарпаття зайняло останнє місце за результатами ЗНО

Prozak.info 14.08.2017 14:44 ПОДІЇ

Закарпатська область за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знову опинилася на останньому місці



На жаль, це вже стало сумною традицією. За загальними результатами ми останні. Окрім того, останні за багатьма предметами.

На Закарпатті переважає сільське населення. Школи в селах мають свою специфіку. Тут не просто нехтування до навчального процесу, слаба кваліфікація самих вчителів, але й суцільна кумівщина. Оцінки явно завищують. Ми повідомляли, що свого часу спецкомісія перевірила один з районів на відповідність оцінок реальним знанням учнів і ця комісія була шокована, бо 85% оцінок не відповідали реальним знанням.

Інший важливий фактор - обов'язкове складання тесту з української мови. У багатонаціональному краї з українською мовою дійсно важко. Уявіть собі, що у нас майже 150 шкіл з угорською мовою викладання, але випускники цих шкіл, якщо вирішили поступати в українські виші, повинні складати ЗНО з української мови. Навколо цього питання вже розгорталася полеміка і особливо такий стан речей обурив дитячу письменницю Ларису Ніцой, яка звинуватила закарпатську владу та угорців Закарпаття в тому, що вони бойкотують вивчення української мови.   На справді ж, мова йде не про бойкот, а про неспроможність української влади розробити навчальні програми та підручники з української мови для угорськомовних шкіл.

Ну і ще один неприємний фактор, який вплинув на результати ЗНО. Офіційно саме в Закарпатській області найбільше заробітчан і не є секретом, що на заробітки з батьками їдуть і діти ще шкільного віку. Це вже соціальний фактор. Але він важливий.

Prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат