206 росіян торік стали громадянами України

admin 09.04.2014 15:37 СОЦІО


З 7 квітня цього року на виконання відповідної постанови Кабінету Міністрів України   Держприкордонслужба розпочала здійснювати  перевірку виконання громадянами Російської Федерації  вимог щодо термінів перебування в Україні.



Тепер громадяни Російської Федерації, які на законній підставі прибули в Україну, можуть тимчасово перебувати на її території не більш як 90 днів протягом 180 днів із дати першого в’їзду, якщо інший термін не визначено міжнародними договорами України. У разі виявлення фактів невиконання громадянами РФ вимог щодо терміну перебування на території України під час в’їзду в Україну – їм відмовлятимуть у перетинанні державного кордону, а за порушення терміну перебування під час виїзду з України притягуватимуть до адміністративної відповідальності.
Як відомо, це рішення  було прийнято у відповідь на запровадження обмежень російською стороною, яка, починаючи з 1 січня 2014 року, встановила схожі  терміни перебування на території   Російської Федерації для громадян України.
Разом з тим, дія цієї постанови не застосовуватиметься відносно громадян РФ, які перетинають українсько-російський кордон у рамках  Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Росії.
Аби продовжити строк перебування на території України більше 90 днів, громадяни РФ повинні звернутися до територіального підрозділу міграційної служби. Підставами для отримання   даної послуги   є   - подання заяви про отримання дозволу на імміграцію; набуття громадянства України; наявності підстав, які не дають змоги виїхати з України; інші випадки, коли виникає необхідність продовження строку перебування.
Станом на 1 квітня на обліку в Головному управлінні ДМС України в Закарпатській області перебуває 1565 росіян, документованих посвідкою на постійне проживання, та 33 громадян – з посвідкою на тимчасове проживання в Україні. У минулому році   206   громадян Російської Федерації виявили бажання і набули громадянство України.

                      Ольга Поштак, головний спеціаліст по   зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС України в Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат