Сплата податку – питання внутрішнього патріотизму

admin 08.04.2014 16:59 СОЦІО

Таку думку озвучив сьогодні Ярослав Шафарь, депутат Ужгородської міськради, активіст обласного Євромайдану, під час акції «День відкритого декларування» в Центрі обслуговування платників ДПІ м. Ужгорода.

«День відкритого декларування» – акція, яка пройшла синхронно по всій території України в Центрах обслуговування платників органів Міндоходів.

Під час цієї акції у кожному районному центрі області, де є ЦОП, пройшли зустрічі з громадянами та представниками засобів масової інформації, де присутнім роз’яснювали права та обов’язки з декларування доходів, а також для наочності демонстрували друковану продукцію – брошуру «Декларування доходів громадян».

В зустрічі, яка відбулась в обласному центрі Закарпаття, зокрема взяли участь Микола Бутенко – заступник начальника Головного управління Міндоходів у Закарпатській області, Марія Бадида – начальник ДПІ м. Ужгорода, Алла Дацюк – начальник інформаційно-комунікаційного відділу ГУ Міндоходів у Закарпатській області, Ярослав Шафарь – депутат Ужгородської міськради   та представники ЗМІ.

– Відбулись великі позитивні зміни у податковій системі, однією із центральних є, зокрема, зникнення черг у ЦОПах, що також сприяє декларуванню доходів, вагомим є й перехід на електронне декларування, – вважає Ярослав Шафарь.

– На наш погляд, цікавим є той факт, коли іноземці, які працюють на наших закарпатських підприємствах, декларують доходи саме в Україні. По-перше, позитивним є той факт, що кошти залишаються в нашій країні… і приклади показують, що дійсно наша ставка оподаткування з врахуванням міжнародного досвіду нижча, ніж в тих державах, громадянами яких вони є, – зазначив Микола Бутенко. За його словами найголовніше, що намагаються донести працівники Міндоходів, – це те, що подання декларацій – не лише конституційний обов’язок перед державою, а й демонстрація зрілості й готовності суспільства до якісно-європейських змін.

Марія Бадида поінформувала присутніх про те, що підходить до кінця кампанія декларування доходів, також вона відмітила позитивний факт, що громадяни міста Ужгорода декларують доходи, які отримали за кордоном, тобто іноземні доходи. Шість громадян подали декларації, в яких задекларували суму у розмірі 1 млн. 192 тис. грн., в результаті чого поповнився місцевий бюджет. Також вона звернулась до представників ЗМІ, завдяки яким вдається доносити громадянам інформацію про важливість декларування доходів.

Нагадуємо, що кампанія декларування доходів розпочалась 1 січня та закінчить 1 травня 2014 року. Сплатити податок із задекларованих доходів громадянам необхідно до 1 липня цього року.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області


admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат