Студенти УжНУ спілкувалися з Генконсулом Словаччини

admin 03.04.2014 10:47 ПОДІЇ

1 квітня Генеральне консульство Словаччини в м. Ужгороді провело інформаційну зустріч для студентів V-го курсу факультету міжнародних відносин (спеціальність – «країнознавство») Ужгородського національного університету.

«День відкритих дверей» в дипломатичних установах Закарпатської області проводиться для студентів-міжнародників вже втретє. Дана зустріч була організована з ініціативи Генерального консула Словацької Республіки в м. Ужгороді п. Янки Буріанової та директора Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді Світлани Мітряєвої.
В ході зустрічі Генеральний консул Словаччини ознайомила студентів з інформацією щодо особливостей діяльності дипломатичних та консульських установ, практики видачі шенгенських віз та дозволів на місцевий прикордонний рух, а також з найбільш перспективними напрямами словацько- українського співробітництва, в т.ч. на транскордонному рівні.
Відповідаючи на питання студентів Генеральний консул детально зупинилась на проблемах «перехідного періоду» для України, приводячи приклад Словацької Республіки, яка вже пройшла цей шлях. Так, було зазначено, що після підписання Угоди про Асоціацію в Словаччині було проведено безкомпромісні та досить непопулярні для населення реформи, які з часом дали результат – наразі Словаччина за оцінками Європейської комісії є однією з найуспішніших країн серед «нових» членів ЄС.
Також п. Буріанова розповіла про здобутки Генерального консульства в Ужгороді: за результатами 2013 року, кількість виданих довгострокових та багаторазових віз зросла на 200%, що стало можливим завдяки спрощенню візового режиму для окремих категорій громадян, а саме: представників бізнесу, близьких родичів осіб, що проживають в ЄС, журналістів, студентів та ін.
Наразі такі категорії громадян, за умови наявності відповідних підтверджуючих документів, мають змогу отримати багаторазові візи терміном дії до 5 років.
Зауважимо, що «відкрите» спілкування представників консульських установ, розташованих на території Закарпатської області із студентами вищих навчальних закладів краю вже стало хорошою традицією у фаховому зростанні майбутніх спеціалістів у сфері міжнародних відносин, підвищенню їх обізнаності про добросусідські взаємини між Україною та країнами-сусідами.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат