Значна частина податків і зборів має залишатися у місцевих бюджетах

admin 27.03.2014 13:52 СОЦІО

Олександр Вілкул , віце -прем'єр з питань регіонального розвитку , інфраструктури та житлово -комунального господарства в 2012-2014 роках , виступив за децентралізацію податкової системи .

- Двадцять років тому майже половина податків залишалася в регіонах. На сьогоднішній день менше 30 %. Тобто більше 70 % податків і зборів йдуть до державного бюджету. Така надмірна централізація істотно гальмує розвиток регіонів. Податкова система повинна бути більш децентралізованою. Це - практика розвинених країн. А інакше , навіщо місцевим громадам залучати інвестиції , створювати нові виробництва , відкривати нові магазини , заправки , якщо всі зароблені гроші все одно забере Центр ? - Написав на своїй сторінці в Facebook Олександр Вілкул.

 
 

- Вважаю , що в місцевих бюджетах має залишатися велика частина зборів , наприклад , з акцизу на паливо , податку на використання надр та податку на прибуток. Збільшення їх частки в місцевому бюджеті дозволить будувати в регіонах нові дороги , впроваджувати енергозберігаючі технології , модернізувати комунальну техніку , відновлювати вуличне освітлення , будувати і ремонтувати школи, садки , лікарні , дитячі та спортивні майданчики. Тоді це буде стимулом для місцевих громад залучати інвестиції. Зараз цього немає , - сказав екс -віце -прем'єр.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат