Чиновник Балоги назвав русинську мову "свинячим діалектом"

admin 25.03.2014 11:28 ПОДІЇ

Як повідомляє сайт "Нове Закарпаття", голова Виноградівської райради від партії Балоги ЄЦ назвав русинську мову "свинячим діалектом".

Хто не знав Віру Михайлівну Палюх у Великій Копані? Незмінний головбух спочатку в місцевому колгоспі, а потім і однойменному радгоспі « Комунар». Фігура у селі видна, значуща була. Більше тридцяти років трудилася на відповідальній роботі, а коли на пенсію вийшла, самотньою залишилася і стала пенсію отримувати, та таку мізерну, що прожити тяжко і людям соромно зізнатися про ті копійки. Плачучи розповіла, як шукала правду і звернулася за допомогою до керівника районної ради О.В.Любімова. Як не як обоє родом з Івано-Франківщини, думала, в біді не залишить землячку.

-Поможіть, кидь можете, бо вже сама не берую,- попросила по-простому, коли зайшла до кабінету.

-А що се ви, Віро Михайлівно, звертаєте си до мене на тому свинячому діалекті?- почула з-за столу.

Після таких слів літня жінка не знала що й казати. Мовчки повернула до дверей. Хіба могла сподіватися допомоги від того, хто так зневажає людей, які прийняли його, довірили тепле крісло, а він називає їх рідну мову свинячим діалектом?

Цю історію Віра Михайлівна розповіла мені минулого року. Я вирішив розказати про неї зараз , коли дізнався , що О.Любімов на хвилі революції знову рветься до влади. А Віри Михайлівни Палюх нещодавно не стало.

Мирон Іваняс, Велика Копаня

"Нове Закарпаття"

admin


За матеріалами "Нове Закарпаття"

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат