В Закарпатській ОДА визначили плани Дня добросусідства на українсько-словацькому кордоні

admin 24.03.2014 16:40 СОЦІО

.
Сьогодні, 24 березня, в Закарпатській облдержадміністрації відбулася двостороння зустріч керівництва області та представників Словаччини де обговорили організацію традиційного Дня добросусідства. На зустрічі були присутні заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Сербайло, Генеральний консул Словаччини в місті Ужгород Янка Буріанова, Почесний консул України в Словаччині Станіслав Обіцький та Почесний консул Словаччини в Україні Олег Адамчук.


Традиційно свято дружби   проводиться Закарпатською областю та сусідніми регіонами на кордонах, та направлені на формування партнерських та дружніх відносин між прикордонними громадами. 
На кордоні зустрінуться представники органів влади, громадських організацій, ділових кіл, прикордонної та митної служб, щоб у неформальній, дружній атмосфері обговорити поточні питання та співпрацю у майбутньому.
Почесний консул України в Словаччині Станіслав Обіцький відзначив   тісні політичні, економічні та культурні зв’язки між Словаччиною та Україною як на рівні загальнодержавному, так і регіональному.
День добросусідства   Закарпатської області України та Пряшівського і Кошицького самоврядних країв Словаччини організовується з метою розвитку міжнародних відносин нашого краю з сусідніми регіонами Словацької Республіки, – зазначив Андрій Сербайло, заступник голови Закарпатської обласної ради.
Під час зустрічі визначили попередню дату проведення свята – 10 травня 2014 року. Проте, учасники заходу домовилися ще про одну зустріч, де більш детально будуть розглянуті питання організації свята культурного, ділового та бізнесового обміну.

Прес- центр ОДА


admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат