Уряд Угорщини вважає референдум у Криму нелегітимним

admin 19.03.2014 10:27 ПОДІЇ

Міністерство закордонних справ Угорщини офіційно заявило, що Уряд Угорщини вважає нелегітимним та протизаконним проведений 16 березня 2014р. в АР Крим референдум та його результати.

Референдум не може бути основою для зміни статусу Криму. Рішення про його проведення, а також саме проведення означає серйозну небезпеку на всі намагання мирного та політичного вирішення кризи в Україні.

Міністерство закордонних справ Угорщини повторно підтверджує, що Угорщина повністю віддана підтримці суверенітету, незалежності та територіальної єдності України.

МЗС Угорщини звернувся до всіх сторін української кризи із закликом уникати провокативні кроки, які можуть призвести до росту напруги та до застосування насильницьких методів, в т.ч. і рішення, що означають ризик на відчуття безпеки та застосування прав національних, етнічних та мовних меншин, з особливою увагою на закарпатську угорську спільноту, що є дуже важливою для Угорщини.

Угорщина закликає російську сторону не загострювати кризу подальшими кроками, та якомога скоріше розпочати переговори з Урядом України в інтересах вирішення ситуації, використовуючи можливості пропозицій, щодо міжнародного посередництва.

admin


За матеріалами Генеральне Консульство Угорщини   м. Ужгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат