Регіони повинні самі обирати голів адміністрацій, - Олександр Вілкул

admin 18.03.2014 19:33 СОЦІО

В Україні на сьогоднішній день місцеві ради фактично позбавлені можливості впливати на прийняття рішень. Фактично відсутні виконкоми і вся влада в адміністраціях та їх голови призначаються з Центру . Для зміни цієї системи Віце -прем'єр в 2012-2014 рр. . Олександр Вілкул вважає за необхідне ввести норму про виборність глав областей. Він також зазначив , що « всі територіальні органи влади , починаючи від ДАБК і закінчуючи міліцією та громадською безпекою повинні підкорятися главі регіону ».

- Існує дві базові моделі управління регіонами , які працюють в Європі , Росії та інших країнах. Перша модель , - це коли облрада , який вибирається за класичною системі , призначає більшістю голосів виконавчий комітет. Виконком має всю повноту влади , в тому числі , призначає голову облдержадміністрації. Друга модель передбачає пряму виборність голів облдержадміністрацій : так само як зараз жителі міста голосують за мерів , так само вони можуть голосувати і за губернаторів. Мені ближче друга модель . Це - модель прямого народовладдя . Але я відкритий для дискусії на цю тему , - сказав Олександр Вілкул , Віце -прем'єр в 2012-2014 рр. . , Під час круглого столу в інституті Горшеніна «Нова регіональна політика . Посилення місцевого самоврядування як щеплення від сепаратизму ».

У « круглому столі» також взяли участь Сергій Гриневецький , народний депутат України , голова Одеської облдержадміністрації (1998-2005) , Ханді Езра Бозатли , президент Асоціації Європейських регіонів , Віра Нанівська , директор Міжнародного центру перспективних досліджень , Марина Ткаченко , експерт з соціальних проектів .

admin

Коментарі :


18.03.2014 20:37 Гость

Вилкул, не обольщайтесь, Вас не выберут!!!! Уж очень продуктивно вы поработали.....


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат