Хто хоче керувати на Рахівщині

admin 18.03.2014 11:51 ПОДІЇ

Редакція отримала листа з Рахівщини, у якому чітко видно, що зміну влади тут сприймають виключно в особистих інтересах деяких політиків.

«Я не люблю писати, але те що я побачила приїхавши в Рахів, мене дуже вразило.

У нас на Рахівщині дуже спокійні розумні, толерантні люди. Ми пережили і мадярів, і чехів, і румунів, і руських. Пережили і «помаранчевих» (хоча при Юльці ми побачили хоч якусь перспективу) і «регіоналів». А наші люди робили свою справу, лише б їм влада не мішала. І тепер, завдячуючи героям на Київському майдані, владу поміняли, а нам всім потрібно загальними зусиллями працювати над тим, щоб нашою Україною всі гордилися як сильною, стабільною європейською державою.

А що я бачу в Рахові: перед «білим домом» якісь хлопці в формі руських і кримських «тітушок» будують барикаду. Питаю: хто ви і проти кого будуєте барикаду? Кажуть: не пустимо Сурмачевського. На питання,чи Сурмачевський «регіонал» і чого не пустите його, відповіли, що не знають чи «регіонал», але вже був у владі і був клієнтом в Чехії, а їм тепер треба покласти свою владу -- Косівського і Орисю.

Розпитавши знайомих у Рахові, перечитавши Інтернет, я вияснила таке: на Рахівському майдані (де було 30 людей і 20 охорони) вирішили, що головою адміністрації має бути Кравчук Орися. Я її не знаю. Лише чула, що вона жінка колишнього (при Даскалюкові) головного архітектора, що вміє гарно говорити на мітингах, але не вміє слухати інших. Любе заперечення або пораду сприймає як особисту образу. Навіть йдучи по вулиці, ні з ким не здоровається. Але то її проблеми. Важливо те, хто підписався, від імені цілого району, під зверненням до Голови ОДА:

Косівський М.І.-голова ВО «Свободи» району. Ця людина ніколи і ніде довго не працювала. Деякий час працював у Чехії і до цього часу не розрахувався з деякими працівниками. Після подій 2005р.голова районної ради Сурмачевський (проти кого тепер Косівський воює) взяв його на роботу завгоспом районної ради, змусив піти вчитися і фінансово допомагав здобути освіту. Тепер Косівський працює помічником народного депутата від ВО «Свобода», має ранг державного службовця та отримує немалу зарплату. Але я думаю, що пан депутат не знає про ту підривну роботу, яку Косівський проводить в районі. Хоча б один факт: після зміни влади в країні намітилася тенденція до стабілізації. Косівський подумав, що при нормальному спокійному житті району він з мікрофоном (з яким вже і спить в ліжку) не буде потрібен, тоді придумав «сенсацію»: в район їде автобус з «тітушками». Патріотичні жителі Ясіня, Лазещини, сіл І.Франківської обл. перекрили всі дороги. Хоча логічно можна було б подумати, що які «тітушки» можуть приїхати в наш район. Але команда від Косівського поступила і чергування було цілу добу. І дарма, бо, звичайно ж, ніхто не приїхав.

Другий підписант під зверненням -- Романюк М.М. Працював завскладом в Рахівському лісокомбінаті. Мабуть, всі завсклади та механіки району можуть багато розказати,   як, коли і за які гроші «діставали» в Романюка запчастини і матеріали. Після розпаду лісокомбінату ходив по судах, прокуратурах, соцзабезах і добивався (за певний процент собі) виплати мешканцям району. А головна діяльність     в той час була – відновлення роботи лісокомбінату та виплата дивідендів по акціях. Ідея дуже хороша, але після того як Романюк отримав дві земельні ділянки на території ЛК і зразу продав їх циганам, то про ідею відновлення лісокомбінату забув. Тепер, кричачи на мітингах «Банду геть», надіється при Кравчук Орисі отримати якесь тепле містечко в адміністрації, хоча і не має відповідної освіти.

Третій підписант -- Ковбаснюк С.І., активіст з села Кваси. Після подій 2005р.працював в соцзабезі. Надіється з допомогою Кравчук стати начальником соцзабезу.

Інші підписанти:Костан, Локотош, Бердар не варті уваги. Їх не те що в районі, але і в Рахові мало хто пізнає. Таких крикунів для кількості можна б було написати і більше.
Ще хочу розказати про такий факт: в районі створено загін самооборони. В основному там порядні молоді хлопці, хоча ні один із них добровільно не пішов служити в армію. Вони мали би допомагати міліції слідкувати за порядком в населених пунктах району. А що ж вони роблять? Приблизно 20 хлопців в камуфляжних костюмах вриваються в неврологічне відділення лікарні і шукають якусь медсестру. І лише принципова позиція заввідділення не дозволила цим «тітушкам» робити безлад в відділенні, де лежать важкохворі. На відео в Інтернеті видно, що вже в кабінеті заввідділення керівники самооборони вимагали журнал, де медпрацівники ставили підписи на підтримку головного лікаря. Я вірю, що   такий журнал є. Але ті керівники самооборони (якщо б думали головою,а не тупо виконували чиїсь накази) могли би почекати з вилученням, щоб потім по журналу побачити: хто є хто.

Вибачте ,але не знаю прізвища одного з керівників самооборони, якого чути голос на відео. У Рахові має кличку «безбашений штукатур». Кажуть, цей чоловік ніколи ніде не працював. Жив за рахунок жінки. Взяли в кредит машину. Після чергового сімейного скандалу теща відмовилася оплачувати кредит. За неоплату машину забрали на штраф майданчик.. «Штукатур» за допомогою дубліката ключів викрав машину, цілу ніч п’янствував,а ранком вщент її розбив.

У Рахові говорять, що форму для цих хлопців купив за свої гроші наш поважний депутат Верховної ради, але я думаю, що він не знає, куди посилають цих хлопців їхні керівники.
Ми всі бачимо та читаємо в газеті як колона автомобілів авто майдану   їздить по селах. Справа навіть хороша, але тоді коли треба підняти патріотичний дух населення, коли треба підніматись на захист незалежності нашої України, йти добровольцями в армію. А замість цього розказують про ситуацію в країні та кричать «банду геть». Керівництво не розуміє, що людям вже надоїли їхні мітинги. Ми всі дивимось телевізор і без вас прекрасно орієнтуємося в політичній ситуації. Хоча дивно, чому автомайдан не їздить в ті села ,де традиційно голосували за «регіони»: Верхнє Водяне, Середнє Водяне, Білу Церкву. Мабуть бояться.

Дорогі земляки. Я, як змогла, описала вам тих людей, які хочуть керувати Рахівським районом. Ще раз нагадую, що я не знаю Кравчук Орисю, але якщо вона ,не маючи досвіду роботи з людьми   та на керівних посадах, в оточенні таких своїх колег, хоче керувати районом, тоді робіть висновки самі.

Н.Е.Тоцька»

admin

Коментарі :


21.03.2014 15:50 місцевий

все це правда а оточення пані Орисі це бандюганиякі колись в чехіїї людей оббирали від грошей.а сама пані вилетіла з архітектури за взятки які брала від людей   за свою роботу ,


20.03.2014 23:10 ))

про що ви говорите? що тут толерантно написано?))) написано на рівні 7-8 класу))) а ще плюс до всього зібрала пані всі плітки і розповідає, як "баба базарна, казав-казала". бридко читати, фє)


20.03.2014 20:36 )))

Яка громадськість?то по вашому Рахівська самооборона і Косівський,яким навіть у вівчарі не можна піти,бо страшно за вівців,не знати чи вівці би залишились живими)))))


20.03.2014 13:32 Рахівський

Все правильно....Але повірте ті люди шо були на майдані з Рахова і підтримують Орисю Миколаївну.


20.03.2014 13:26 Рахівський

Тут людина вийшла до людей(Орися миколаївна)поговорила поїздила по району.А пан Сурмачевський як та "криса" зібрав прибічників в "Оленці"пошепталися та розіслав тихенько своїх "козачків"підписи збирати а потім тихенько на Ужгород.Сурмач будь людиною вийди до людей покажи себе....Чи тобі стидно своє лице показати перед народом...


20.03.2014 11:55 парламентар

.... Риси характеру оРИСІ К. описані просто влучно, нещодавно довелося спостерігати за нею такі речі..якщо ти вже не вітаєшся з людьми . то як з поводитимешся завтра!?   Про те , щоце "заказуха" Сурмача.. не думаю.. не схоже ..надто вже толерантно написано.. і нікого не "мочать"..навпаки..навіть не обгаджують нікого тонко підмічено..і .


19.03.2014 20:54 василь месник

якщо ви шановна авторко берете хабарі за замовні статті то не треба по собі міряти всіх а орися миколаївна дуже хороша людина і керівник і чесна і справидлива  
і час покаже хто є хто і бійтеся народної кари бо як пише святе писанія не судіть і не будете осудженні


19.03.2014 20:52 wolf

Заказуха Сурмача. Почерк Ференца. Жовтий сайт......


19.03.2014 20:42 Степан

Інтересно, які люди її вибрали? Ви , що проводили громадське опитування? Для того , щоб вибирати голову районної адміністрації необхідно проводити районне голосування за певних кандидатів, аби було чесно. І лише після цоьго затверджувати в області.  


19.03.2014 20:19 дівчата

люди на майдані віддали життя , а ви не можете владу поділити? у владу мають іти люди нові яких має попросити громадськість , а не лізти туди самим...ганьба !!! знову лізе до корита той кому там сподобалось.


19.03.2014 18:24 Рахівський

Що то за брехня?Що ви пишете?Хто вам заплатив?Ви в курсі що цю порядну ввічливу та добру жінку Орисю миколаївну вибрали люди.Нормальні люди які хочуть добробут та порядок навести на Рахівщині.А ви нагло брешете .Позор Вам.


18.03.2014 22:08 юра

девушка ето ваше личное мнение а писать ехинею ненадо если нет конкректных фактов. описывать политическую ситуацию в рахове вам ещо для начала там жытб хотябы год.


18.03.2014 21:47 ***

не пишіть тут дурниці за Орисю Миколаївну і так далі за всіх бо більше нічого не вмієте лиш одно писати і все))


18.03.2014 20:06 данило

дякуемо автору за правдиву інформацію прошу вас напишіть заних защо їх вигнали із архетектури (то правда ,що за хабарі)


18.03.2014 19:28 жителька району

Прикро,що наші правоохоронні органи не реагують на цей безлад,який чинять ці хлопці. Порада пані Орисі :"Включіть здоровий глузд і відійдіть від того оточення,яке вас використовує".


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат