Закарпатці, які хочуть зменшити суму оподатковуваного доходу, можуть скористатися пільгою

admin 26.02.2014 15:35 СОЦІО

Для цього необхідно подати заяву за місцем працевлаштування, адже податкова соціальна пільга не застосовується роботодавцем автоматично. Пільга застосовується тільки за одним місцем роботи і лише до заробітної плати. Право на пільгу в 2014 році мають громадяни, граничний розмір заробітної плати яких становить 1710 грн., для них сума податкової соціальної пільги складатиме 609 гривень.

Податковим кодексом України батькам, усиновлювачам, опікунам двох і більше дітей до 18 років також передбачена податкова соціальна пільга. Наприклад, якщо батько або мати виховує двох дітей, то граничний розмір нарахованої заробітної плати, до якої можливе застосування соціальної податкової пільги становить 3420 грн. В цьому випадку платник податку матиме пільгу в розмірі 1218 грн. (по 609 грн. на кожну дитину) з нарахованої йому заробітної плати.

Варто зазначити, що податкова соціальна пільга не застосовується до отриманого доходу від провадження підприємницької діяльності, незалежної професійної діяльності тощо.

Категорії осіб та розмір податкової соціальної пільги визначаються ст. 169 Податкового Кодексу України.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат