На Закарпатті популяризують військову службу за контрактом

admin 18.02.2014 14:59 СОЦІО


Впродовж двох тижнів, представники обласного військового-комісаріату та 128-ої окремої гірсько-піхотної бригади оперативного командування «Північ» презентували в центрах занятості Закарпаття   військову службу за контрактом в Збройних Силах України.


Зокрема, про привабливість цього виду військової служби потенційним шукачам робочих місць розповідали   начальник відділу комплектування та призову майор Юрій Величканич, старший офіцер відділу комплектування та призову майор Сергій Шахлевич, представники районних військових комісаріатів.
Загалом, ми відвідали п'ятнадцять міських та районних центрів зайнятості, що розташовані на теренах області, ‑ розповів майор Сергій Шахлевич. – В основному, цільову аудиторію складали громадяни від 18 до 30 років, які на даний час не мають постійної роботи та зареєстровані в територіальних органах служби зайнятості. Групи, з якими ми працювали також   були різними за чисельністю – в основному – від 15 до 25 осіб, ‑ зазначив він.
  За словами майора Юрія Величканича основним акцентом спілкування стала ускладнена ситуація на ринку праці та невизначеність із вільними робочими місцями в   області.
Саме за таких умов наша пропозиція – служба у війську за контрактом – має виглядати досить привабливою на ринку праці, адже ми пропонуємо стабільний та   досить високий рівень матеріальної забезпеченості та соціального захисту військовослужбовців та членів їхні сімей, ‑ зазначив він.
Слід додати, що під час туру військовослужбовці покладалися не лише на особисту ораторську майстерність, а й використовували задля наочності мультимедійні засоби – слайд-шоу, презентаційні відеодобірки з життя військових частин, що розташовані в області.
За результатами двомісячної роботи структурними підрозділами Закарпатського обласного військового-комісаріату відібрано на військову службу за контрактом п’ятдесят сім громадян – 37 вже підписали контракт з оборонним відомством, а 20 – отримавши «добро» командирів військових частин, доукомплектовують особові справи необхідними документами.
У свою чергу, офіцери позаштатних вербувальних підрозділів, які проходять військову службу в підрозділах 128-ої окремої гірсько-піхотної бригади оперативного командування «Північ» також проводять подібні зустрічі, в межах, планової роботи із залучення громадян на військову службу за контрактом.
Так, в Берегівському міському районному центрі зайнятості та Мукачівському об'єднаному військовому комісаріаті представники бригади:   офіцер відділення по роботі з особовим складом майор Василь Дзерин,   заступник командира батальйону матеріально-технічного забезпечення по роботі з особовим складом майор Олександр Бабич провели інформування громадян щодо умов проходження такої військової служби у військових гарнізонах Берегова, Мукачевого та Ужгорода.
Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки заступника командира 128-ої окремої гірсько-піхотної бригади по роботі з особовим складом майор Валентин Слободянюк на сьогоднішній день ведеться робота над укомплектуванням шестиста штатних посад.
Як бачите, вакантних посад є чимало ‑ гранатометників, стрільців,   механіків-водіїв. З повним переліком можна ознайомитися у військкоматах або, безпосередньо, у військових частинах.   Хочу лишень додати, що після січневого підвищення грошового утримання на 20% наші військовослужбовці першого контракту, без вислуги років та різноманітних надбавок отримали по 2400 гривень. Сьогодні грошове забезпечення військовослужбовців – гнучка система, яка враховує не тільки тривалість служби та військове звання, а й ініціативу у службовій діяльності, професіоналізм, знання іноземних мов, службу в умовах, що пов’язані з підвищеним ризиком для життя. Загалом різниця в окладі при однаковій вислузі та посаді може сягати до 50%. Але військова служба – це можливість отримати не тільки високе грошове утримання чи надбавки до окладу, а й компенсацію за наймання житла, грошову допомогу, а також пенсійне забезпечення, ‑ зазначив він.

Підполковник Віталій Іванов.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат