За матеріалами СБУ засуджено двох переправників нелегалів

admin 07.02.2014 12:50 СОЦІО

Набув чинності вирок Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області стосовно двох громадян України, яких визнано винними у сприянні в організації незаконного переправлення осіб через українсько-словацький державний кордон.


У ході судового розгляду доведено, що 24-річний уродженець Львівщини, тодішній прикордонник, погодився на пропозицію мешканця Ужгородського району посприяти незаконному переправленню через держкордон України уродженців Афганістану. До їхніх обов’язків входило зустріч нелегалів в обумовленому місці, супровід до державного кордону та безпосереднє переправлення до Словаччини в обхід пунктів пропуску.
Встановлено, що ці громадяни України діяли у складі злочинної групи, яку організував раніше засуджений за незаконне переправлення осіб через держкордон 41-річний житель Перечинського району. До протиправної діяльності також був причетний тодішній депутат однієї з місцевих рад.
30 жовтня 2012 року поблизу с.Кам’яниця Ужгородського району легковий автомобіль, в якому організатор перевозив чергову групу нелегалів, затримали співробітники СБУ в Закарпатській області. Згодом були викриті й інші причетні особи до незаконної діяльності.
Суд визнав обох зловмисників винними та призначив їм покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки кожному.
Організатор та інші учасники злочинної групи раніше були засуджені та вже відбувають покарання.
Прес-центр СБ України

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат