Міндоходів інформує про нову Книгу обліку доходів та витрат

admin 27.01.2014 18:12 СОЦІО

Фізичні особи – підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, повинні вести книгу обліку доходів і витрат, затверджену наказом Міндоходів України від 16 вересня 2013 року № 481, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 1 жовтня 2013 1686/24218.


Зокрема, підприємці на загальній системі оподаткування зобов’язані зареєструвати Книги обліку доходів та витрат нового зразка в органі доходів і зборів за місцем своєї реєстрації.

Обов’язкове ведення Книги обліку доходів і витрат передбачає, що за підсумком робочого дня суб’єкти господарювання роблять записи про отримані доходи та документально підтверджені витрати.

У свою чергу, платник податків самостійно обирає варіант ведення Книги: в паперовому або електронному вигляді.

При обранні особою, яка провадить незалежну професійну діяльність ведення Книги в електронній формі, вона зобов’язана:

- отримати посилені сертифікати відкритих ключів, сформованих акредитованими центрами сертифікації ключів, включених до системи подання податкових документів в електронному вигляді;

- укласти договір про визнання електронних документів з контролюючим органом,

- сформувати заяву на отримання Книги і надіслати її до контролюючого органу за місцем податкового обліку засобами електронного зв’язку (з дотриманням умов щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством).

Контролюючий орган за місцем податкового обліку реєструє заяву фізичної особи, яка провадять самостійну незалежну діяльність на отримання Книги у реєстрі поданих заяв та протягом 3 робочих днів формує і надсилає такій особі повідомлення про реєстрацію Книги із зазначенням реєстраційного номера Книги та дати її реєстрації.

Після отримання повідомлення про реєстрацію Книги така особа здійснює операції з її ведення згідно з Порядком ведення Книги обліку доходів і витрат.

У Книзі в електронному вигляді допускаються виправлення помилок або коригування шляхом доповнення рядка, в якому відображається від’ємне або позитивне значення.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат