Закарпатські активісти пересварилися з Громадською радою при управлінні охорони здоров’я

Наталія Каралкіна, Rionews 12.08.2014 15:12 ПОДІЇ

Молодь підготувала лист у Міністерство охорони здоров’я України з проханням прокоментувати звільнення голови управління охорони здоров’я у Закарпатській області, а також перевірити Громадську раду на легітимність. Натомість голова Громадської ради пояснює подібні заяви “передвиборчою порою”. Від молодих осіб, які входять до ради, вона не чула жодної конструктивної пропозиції, а тільки намагання зірвати роботу ради.

Молоді медики заявляють про відсутність змін у системі охорони здоров’я області і вимагають відставки голови управління Романа Шніцера. Активісти дивуються, чому не була підписана його заява на звільнення, а Громадську раду при управлінні здоров’я називають заангажованою, оскільки у її складі є особи, які займаються адміністративною діяльністю.

Про це заявили троє молодих незалежних лікарів: Віктор Петров, лікар-інфекціоніст, Марина Решетар, лікар-терапевт та Христина Щубелка, лікар-інтерн 12 серпня під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі. Галузь і її очільника на Закарпатті вони називають корупційною, при цьому конкретних підтверджень своїх слів не наводять. Вони переконані, що досвід здобувається поступово, тому молодь повинна здійснювати зміни.

Віктор Петров заявляє, що готовий вийти з Громадської ради, оскільки його не допускали до голосування. Активісти також заявляють про створення громадської організації “Медичний правозахист”, яка повинна перебрати функції громадської ради.

Громадську раду сьогодні очолює Ірина Котлярова, яка теж прийшла на прес-конференцію до Ужгородського прес-клубу, де активісти висловлювали свою позицію. Вона повідомила, що до громадської ради входить майже 40 представників різних організацій. Рада є легітимною, невдовзі оприлюднять поіменний список учасників. А членів громадської ради навмисно ввели до комісій управління охорони здоров’я з метою оперативного реагування на запити громади. Щодо очільника управління, переконана, що цю посаду повинна займати досвідчена особа, адже йдеться про медицину.

Під час прес-конференції доповідачі неодноразово переходили на особистості. Як з одного, так і з іншого боку лунали звинувачення і спростування кар’єрного успіху, посад тощо. Очевидно, консенсусу варто було досягти значно раніше, адже Громадська рада при управлінні здоров’я працює понад місяць. І молодь, яка сьогодні сипле обвинуваченнями, теж входила до її складу.

Наталія Каралкіна, Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат