На Закарпатті планують зекономити до 30 % газу

Rionews 12.08.2014 11:35 СОЦІО

У І півріччі закарптці вчасно розраховувалися за газ і світло. Сьогодні обласна влада активно формує заходи, які дозволять зекономити газ на Закарпатті у період опалювального сезону на 30%.

«Реалізація доручень керівникам РДА та МВК, наданих першим заступником голови облдержадміністрації Андрієм Сербайлом на нещодавній нараді з питань розрахунків за спожитий природний газ та електричну енергію установ та організацій, що фінансуються з місцевих бюджетів, дала позитивні результати. Так, рівень розрахунків установ, що фінансуються з місцевих бюджетів за І півріччя 2014 року, у порівнянні із відповідним періодом минулого року, зріс за спожиту електроенергію на 1,5%, за природний газ - на 3,2%», - розповів директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Юрій Гузинець.

За січень-червень 2014 року при середньообласному рівні розрахунків установ, що фінансуються з місцевого бюджету за спожиту електроенергію склав 99,5%, за природний газ - 104,7%.

У порівнянні із відповідним періодом минулого року рівень оплати за спожиту електроенергію знизився на 0,4%, а за природний газ - на 0,8%, - повідомляє Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

«Серед категорій споживачів електроенергії населення, сільськогосподарські споживачі та підприємства теплокомуненергетики розрахувались із ПАТ ЕК «Закарпаттяобленерго» у повному обсязі. Їх рівень розрахунків склав 104,6%, 101,4% та 102,6% відповідно. Рівень розрахунків установами, що фінансуються з державного бюджету, склав 89,2%, місцевого бюджету – 99,5%, водопровідно-каналізаційними підприємствами – 80,3%, промисловими підприємствами – 99,1%, іншими підприємствами компобуту – 99,5%, відшкодування по пільгах і субсидіях становить 81,0 та 95,2% відповідно», - підкреслює Юрій Гузинець

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат