Закарпатці на День Свободи пройшлися з Театральної до УМВС

Rionews, фото Н. Каралкіної 22.01.2014 18:32 ПОДІЇ

22 січня у кривавий День Соборності закарпатці пройшлися ходою з площі Театральної до УМВС. Запланований "живий ланцюг" на пішохідному мості не відбувся, натомість частина молоді провела його на транспортному мосту.

Біля пам’ятника Т. Шевченку оголошували промови, однак там колона довго не затрималася. Метою акції була конструктивна розмова з   генерал-майором Василем Варцабою.

Натомість підійшовши до дверей УМВС виявилося, що вони зачинені. Мітингувальники прийшли на акцію з портретами Сергія Нігояна, якого сьогодні застрелили в Києві під час сутичок на вулиці Грушевського.

Вимоги Майдану до Закарпатської міліції озвучив голова УДАРу в Ужгороді Ростислав Буланов - повідомляє прес-служба.

“Ми вимагаємо точної інформації про те, де зараз знаходяться бійці закарпатського підрозділу Беркуту і Внутрішні війська. Ужгородський Євромайдан хоче бути впевненим, що цих людей зараз не звозять до Києва. Закарпатська міліція ні в якому разі не повинна виконувати злочинних наказів влади чи йти в наступ на народ. Про це має прозвучати відповідна заява від Василя Варцаби. Наші акції проходять мирно і ми вимагаємо, щоб влада не пускала в хід репресивну машину. Ми закликаємо закарпатську міліцію захищати народ”, - оприлюднив Буланов вимоги Євромайдану.

Однак Василя Варцаби на робочому місці не виявилося. Тож відповісти на всі запитання закарпатцям пообіцяв завтра його заступник.

Те, що зараз відбувається у Києві, дивіться за лінком.

Більше фото дивіться у розділі ФОТОРЕПОРТАЖ за цим лінком.

Rionews, фото Н. Каралкіної

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат