До уваги учасників дорожнього руху – на дорогах ожеледиця!

admin 22.01.2014 13:44 СОЦІО

У зв’язку зі зміною температурного режиму з «+» на «-» та попередніх опадів у вигляді дощу на дорогах краю спостерігається ожеледиця. Особливо обережними потрібно бути при подоланні перевалів та у нічну пору доби, адже тонкий шар льоду на дорожньому покритті створюється після дощу або відлиги при зниженні температури повітря.  

Державтоінспекція Закарпаття звертається до водіїв, не забувати про заходи власної безпеки. Водіям варто пам’ятати про особливості керування автомобілем на слизькій дорозі. Коли шини потрапляють на ожеледицю, їх зчеплення з дорогою відразу знижується в 4-5 разів, що у свою чергу в декілька разів збільшує гальмівний шлях транспортних засобів. А це означає, що швидка зупинка автомобіля просто неможлива. Тож дотримуйтесь безпечного швидкісного режиму, правил маневрування, з особливою обережністю рухайтеся  по мостам та естакадам. В умовах недостатньої видимості, під час опадів тощо, включайте ближнє світло фар (чи протитуманні фари).
Запорука безпеки – безумовне дотримання Правил дорожнього руху.
УДАІ УМВС України в Закарпатській області
Вниманию участников дорожного движения - на дорогах гололедица!

В связи с изменением температурного режима с «+» на «-» и предыдущих осадков в виде дождя на дорогах края наблюдается гололедица. Особенно осторожными нужно быть при преодолении перевалов и в ночное время суток, ведь тонкий слой льда на дорожном покрытии создается после дождя или оттепели при снижении температуры воздуха.

Госавтоинспекция Закарпатья обращается к водителям, не забывать о мерах собственной безопасности. Водителям следует помнить об особенностях управления автомобилем на скользкой дороге. Когда шины попадают на гололед, их сцепление с дорогой сразу снижается в 4-5 раз, что в свою очередь в несколько раз увеличивает тормозной путь транспортных средств. А это значит, что быстрая остановка автомобиля просто невозможна. Поэтому придерживайтесь безопасного скоростного режима, правил маневрирования, с особой осторожностью двигайтесь по мостам и эстакадам. В условиях недостаточной видимости, во время осадков, включайте ближний свет фар (или противотуманные фары).

Залог безопасности - безусловное соблюдение Правил дорожного движения.

УГАИ УМВД Украины в Закарпатской области

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат